Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalšia streda terajšieho kalendárneho obdobia bola opätovne bohatá na mnohé novinky a zásadné správy z hernej sféry. Čo sa udialo za posledných 24 hodín?

  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge dostáva prvé recenzie. Titul si vedie výborne a očividne pôjde o kvalitnú beat ’em up záležitosť s atraktívnou licencou a retro vizuálnym stvárnením. Metascore počinu sa naprieč dostupnými platformami pohybuje okolo čísla 80.

  • Recenzií sa dočkala aj svojská skákačka s názvom Neon White. Akčná platformová záležitosť už zajtra vychádza na Nintendo Switch a PC, pričom sa zdá, že sa ako hráči máme na čo tešiť. Priemerné hodnotenia dosahujú hodnoty takmer deväťdesiatich percent, čo znamená, že titul stojí za vašu pozornosť.

  • Lollipop Chainsaw hlási návrat. Unikátny titul, v ktorom ste ako nežná školáčka kosili motorovou pílou zástupy protivníkov príde v podobe novej hry alebo remasterovanej verzie. Yoshimi Yasuda, autor pôvodného projektu, to oznámil prostredníctvom Twitter účtu. Bližšie informácie zatiaľ nemáme.
  • Bolo prezradé, že staršie Persona hry sa dostanú na iné platformy (teda nad rámec Xboxu). Majitelia počítačov si výborné JRPG hry budú môcť kúpiť na Steame, PlayStation používatelia na svojom tradičnom store. Zmienených projektov sa máme dočkať už čoskoro.

  • Assassin’s Creed Valhalla bude obohatené o rogue lite režim. Rozšírenie ponesie názov The Forgotten Saga, hráči sa ho dočkajú už toto leto, no a bude dostupné úplne zdarma. Pôjde o fantasy tematiku, kde sa postavíte proti hordám protivníkov, znovu a znovu.

  • Filmové Gran Turismo si zrejme našlo režiséra. O vedenie projektu by sa mal aktuálne postarať Neill Blomkamp (autor science fiction záležitostí ako Elysium alebo District 9). Ako to tak ale býva, Sony adaptácie sú nezriedka problematické a všetko sa ešte časom môže zmeniť.

  • Call of Duty: Vanguard vydáva trailer pre štvrtú sezónu. Tá ponesie názov Mercenaries of Fortune, avšak aktuálne o nej príliš nevieme, nakoľko ide “iba” o cinematic trailer. Každopádne, vypuknúť by mala 22. júna 2022.
  • Správy zo zahraničia hovoria o tom, že hlavná kampaň očakávaného RPG Starfield by mala trvať asi 30 až 40 hodín. Taktiež, v pláne sú menšie DLC ako aj dlhé expanzie, pričom sa nezabúda ani na módy. Zo správ, ktoré zrejme nepotešia bolo oznámené, že hlavný charakter nedostane žiaden voice acting. Na strane druhej je ale v titule (údajne) obrovské množstvo nahraných dialógov.

  • V novej Kingdom Hearts hre bude zrejme ešte menej Final Fantasy charakterov. Tvorcovia hovoria o tom, že značka síce začala ako kolaborácia Disney i Final Fantasy, no postupom rokov si samotné univerzum vybudovalo silné postavy, ktorým sa vývojári aktuálne môžu venovať.

  • Multiplayer interaktívneho hororu The Quarry dorazí o niečo neskôr. O vývoj tejto súčast sa staralo štúdio umiestnené na Ukrajine, takže logicky muselo dôjsť k presunu. Správcovia serveru sa aktuálne nachádzajú vo Varšave, pričom oneskorenie by nemalo trvať dlhšie ako niekoľko týždňov.

Komentuj!