Register

A password will be e-mailed to you.

Obdobie “E3 konferencií” je tu a logicky sa v terajších týždňoch dozvedáme o pripravovaných projektoch zďaleka najviac. Výnimkou nie je ani počin Redfall, ktorý sme po prvýkrát videli minulý rok, a ktorý vzniká pod taktovou Bethesdy, pričom vývoja sa zhostil známy Arkane. Ako vyzerá celý projekt priamo v akcii? Na to sa pozrieme v dnešnom článku.

Môžeme zmieniť, že ide o takzvaný pre-beta gameplay, takže sa niektoré drobné aspekty ešte môžu zmeniť. K výraznejším zásahom už však, zrejme, nedôjde. Každopádne, snáď každému, kto v minulosti holdoval akčným kooperačným titulom, príde pri pozeraní gameplay ukážky Redfallu na um ikonické Left 4 Dead, prípadne pokračovanie Left 4 Dead 2.

Prostredie, ktoré strieda interiéry s exteriérmi, niekoľko spolupracujúcich hráčov a k tomu tony vystrelených nábojníc ako aj galóny preliatej krvi. Akurát teda živé mŕvtoly nahradili upíry a ďalšie nebezpečnejšie varianty oblúd známych najmä z populárnej kultúry. Zverejnený trailer pomerne poctivo buduje atmosféru, kulisy sú plné bordovej a je vidieť, že ľudia v nich už dávno neprebývajú. Ide o drobný detail, no podobný environmentálny storytelling spravidla posilňuje atmosféru i silu audiovizuálneho zážitku.

Prezentovaná akcia je frenetická (aj keď rýchlosti nových DOOM titulov nedosahuje), krvavá a súčasne v sebe nezaprie korene vývojárskeho štúdia (Prey, Dishonored, Deathloop). Trailer ukazuje i kooperáciu, kde je nutné zmeniť, že je dobrovoľná a aj sólo vlci si prídu na svoje. Autori v neskorších správach a zahraničných článkoch dodali, že ide o klasickú Arkane hru so všektým, čo k tomu patrí.

Úplný záver videa následne prezrádza, že Redfall k nám dorazí v prvej polovici nadchádzajúceho kalendárneho obdobia. Pripraviť sa naň môžu majitelia konzol Xbox Series S, Xbox Series X a rovnako aj vlastníci osobných počítačov. Aktuálne nevieme či sa tento titul pozrie i na konkurenčnú platformu, teda na PlayStation 5, avšak (vzhľadom na politiku Xboxu a Microsoftu) je pravdepodobnejšie, že Redfall dorazí k Sony hráčom s určitým časovým odstupom. Samozrejme, isté to nie je.

Čo hovoríte na predstavenie Redfall? Pozdáva sa vám novinka od Arkane alebo ste čakali niečo trochu iné? Podeľte sa o svoje názory prostredníctvom dostupných komentárov.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!