Register

A password will be e-mailed to you.

Na júnovom State of Play sa dočkali aj fanúšikovia japonských RPG, pretože si mohli pozrieť nový Dominance trailer pre titul Final Fantasy XVI.

Na uvedenom State of Play sa s nami podelil producent Yoshida Naoki aj so zákulisnými informáciami z vývoja tohto pokračovania slávnej JRPG série. Titul, podľa jeho slov, aktuálne vstúpil do záverečnej fáze a jeho tvorcovia s  v týchto chvíľach sústredia už len na dolaďovanie detailov a celkovú optimalizáciu. Final Fantasy XVI je v tejto fáze plne hrateľné od začiatku do konca a už nás čakajú vysokooktánové bitky, kedy hlavný hrdina, Clive Rosfield, ovláda veľmi bohatý arzenál útokov. V novom diely sa kladie nebývalý dôraz na silu takzvaných summonov – epických mýtických bytostí, ktoré môžu povolať na svoju stranu počas súbojov prakticky všetci hrdinovia série.

Final Fantasy XVI vyjde počas budúceho leta, teda až v roku 2023 exkluzívne pre PlayStation 5. Táto exkluzivita však má byť iba časová a neskôr sa ho dočkáme aj na platformách Microsoft Windows.

Komentuj!