Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Fínski vývojári z Remedy Entertainment oznámili, že chystajú remaky prvých dvoch dielov legendárnej série Max Payne. Značka síce aktuálne patrí Rockstaru, ten však súhlasil s návratom Remedy k tejto sérii a financovať bude i samotný vývoj.
  • Vývojári Two Point Hospital, ktorý je považovaný za duchovného nástupcu kultového Theme Hospital, oznámili, že na dokončenie svojej novinky budú potrebovať viac času. Two Point Campus, situovaný do školského prostredia tak nevyjde behom mája, ale až 9. augusta 2022.
  • Vývojári z Polyphony Digital vydali nový update pre Gran Turismo 7, ktorý hru aktualizuje na verziu 1.11. V súvislosti s tým došlo k vylepšeniu v 22 aspektoch, vrátane zvýšenia odmien a jeho súčasťou sú aj úplne nové pretekárske podujatia.
  • E3 sa síce tento rok neuskutoční, no Microsoft už podľa všetkého plánuje náhradu. Zatiaľ ju oficiálne nepotvrdil, no priebežné informácie hovoria, že by sme sa jej mali dočkať behom júna.
  • Total War: Medieval II dnes konečne vyšiel i na mobilné zariadenia a to ako na Android, tak i na iOS. Nejde však o free-to play záležitosť a mobilný port tejto známej hry vás vyjde na 11,99 €.
  • Ghost Recon Breakpoint už síce nebude podporovaný novým obsahom, no vyzerá to tak, že Ubisoft predsa len pracuje na novej hre z tejto série. Oficiálne potvrdenie síce nepadlo, no podľa portálu Kotaku je vo vývoji viac než rok a mal by vyjsť v období od apríla 2023 do marca 2024.
  • Videoherné spracovanie kartovej hry Uno od Ubisoft dostalo crossover so sériou Assassin’s Creed. Dnes totiž vyšlo DLC Valhalla, ktoré však nie je iba kozmetickým balíčkom a vylepšuje i samotnú hrateľnosť.
  • Retro hororová strieľačka Forgive Me Father inšpirovaná dielom H.P. Lovecrafta dnes oficiálne vyšla z Early Access verzie. Zakúpiť si ju môžete na Steame, GOGu, či Epic Games Store, a to za sympatickú sumu 16,99 €.
  • Nintendo pripravuje turnaj o zaujímavé ceny v titule Mario Kart 8 Deluxe. Ten sa bude konať od 16. apríla a zúčastniť sa ho môže každý hráč zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska. Zapojíte sa do neho vložením kódu 4249-8828-5483 v režime online turnajov.
  • Z ankety na portáli YouGov vyplýva, že po pridaní Activision hier do portfólia Game Passu by si ho predplatilo ešte viac hráčov ako doteraz. K predplatiteľom by sa pridalo až 46% majiteľov konzol PlayStation respektíve Nintendo Switch, pričom najväčší záujem generuje generuje neprekvapivo Call of Duty.

Komentuj!