Register

A password will be e-mailed to you.

Expeditions: Rome je ťahové RPG od THQ Nordic, o ktorom sme vás už pred časom informovali. Je nasledovníkom úspešného a vydareného počinu Expeditions: Viking a využíva obdobné herné mechaniky. Výraznou zmenou však prešlo prostredie a samotné historické obdobie, keďže Expeditions: Rome sa odohráva počas vrcholnej moci a rozmachu Rímskej ríše.

Expeditions: Rome sa ocitneme úlohe vojenského legáta a v jeho koži budeme stáť na čele rímskej légie. S touto légiou budeme následne pochodovať nielen rímskym územím, ale aj Gréckom, Egyptom, či Galiou, v snahe budovať svoju osobnú moc a zároveň rozširovať vplyv rímskeho impéria. Môžeme sa tešiť na rozsiahlu kampaň, obsahujúcu tri scenáre, kde sa okrem obvyklých početných bojov v ťahovom režime budeme venovať aj craftingu, či prieskumu oblastí.

Čo sa týka histórie, tvorcovia sa prísne nedržia známych faktov, ale ide tak trochu o alternatívne historické prostredie, kde sú dôležité vaše rozhodnutia a nie historické fakty. Takto napríklad môžete nechať vládnuť v Egypte Kleopatru, hoci v skutočnosti bola odstránená Octavianom Augustom. Čo sa týka ďalších známych osobností tejto antickej doby, tak sa môžete stretnúť napríklad aj s keltským (galským) náčelníkom Vercingetorixom, či s významným rímskym politikom a filozofom Cicerom.

Expeditions: Rome bude k dispozícii od 20. januára 2022 na platforme PC (aj Steam).

Komentuj!