Register

A password will be e-mailed to you.

Počas Gamescom Opening Night Live mnohí fanúšikovia netrpezlivo očakávali bližšie informácie o najnovšej časti populárnej série Call of Duty s podtitulom Vanguard. Nakoniec vývojári z Activisionu ponúkli priamo zábery z hrania.

V úplne prvom gameplay videu z Call of Duty: Vanguard, trvajúcom takmer desať minút, vývojári ukázali zábery z kampane, odohrávajúcej sa v zasneženom Stalingrade. Konkrétne v tejto misii vidíme sovietsku odstrelovačku Polinu, ktorú dabuje herečka Laura Bailey. Ide o ženskú postavu, inšpirovanú historicky doloženou Ľudmilou Pavličenkovou, ktorá mala vo vojnovom roku 1942 potvrdených až 309 zásahov. Potom, čo bola celkovo štyrikrát zranená, bola z vojenských služieb odvolaná a stala sa hviezdou sovietskej propagandy.

V gameplay videu vidíme, že Polina nepoužíva iba odstreľovaciu pušku, ale aj iné typy zbraní, pričom sa pokúša dokonca aj o stealth postup. Keďže však ide stále o klasické Call of Duty, nakoniec všetko skončí zúrivými prestrelkami.

Call of Duty Vanguard vychádza už 5. novembra 2021 na platformy PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Treba ešte pripomenúť, že tento najnovší diel vychádza v rámci PC iba na Battle.net a tak by ste ho napríklad v obchode Steam hľadali márne.

Komentuj!