Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 2009 vyšla na Xbox 360 trochu zvláštna hra, ktorá sa snažila spojiť dokopy viaceré herné žánre. Daným titulom bol Brütal Legend, ktorý sa oslovil hráčov najmä nevšednou tematikou v hrách, a to metalom. Ústrednou postavou tejto hry je technik modernej „metalovej“ kapely Eddie Riggs, ktorého v hre stvárnil známy herec Jack Black. Až po 4 rokoch sa Brütal Legend dostal aj na PC. A tento rok si môžete pripomenúť túto metalovú hru plnú emócií aj humoru so slovenskými titulkami.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že je Brütal Legend určený len pre fanúšikov metalu, ale ono tomu tak vôbec nie je. V srdci je to akčná hra, ktorá využíva aj real-time strategické súboje. K tomu nechýba jazdenie po svete v špeciálnom ozbrojenom aute a mnoho hlášok Jacka Blacka. Takže pokiaľ aj nie ste fanúšikom metalu, slávne metalové skladby si v hre môžete vypnúť a budete si len užívať príbeh.

Aj napriek tomu, že samotný príbeh tejto hry nie je dlhý, bolo v nej pomerne dosť veľa textov, a to najmä kvôli tomu, že Brütal Legend sa z veľkej časti tvári ako RTS a teda je v ňom plno postáv, ktoré majú aj cez 300 hlášok. A je veľmi nepravdepodobné, že si z nich vypočujete čo i len zlomok. Po odstránení duplicitných riadkov mala tak hra skoro 18 000 riadkov, čo predstavovalo skoro 750 tisíc znakov.

Na preklade sa podieľali členovia webu lokalizácie.sk v tomto zastúpení:

Gaunt – lokalizovanie textov hry do slovenčiny, korektúry, testovanie

lichkangaxx – testovanie

MixerX – usporiadanie textov

Slappy – inštalátor

Epero – preklad Oféliinej básne

Veľká vďaka patrí taktiež termitovi, bez ktorého by nebolo možné preklad uskutočniť a zároveň sa postaral o doplnenie slovenských znakov a úpravu textúr do slovenčiny.

Pokiaľ ste o Brütal Legend doteraz nepočuli, tak práve vďaka aktuálne vydanej slovenčine dáte možno tejto hre šancu. Okrem tohto prekladu sa dokončujú práce aj na It Takes Two, Horizon Zero Dawn a prvej epizóde Tell Me Why. Takže neváhajte navštíviť stránku slovenských prekladateľov a dajte im vedieť, že si ceníte ich prácu. Rovnako neváhajte a napíšte nám do komentárov, čo si myslíte o aktuálnych slovenských lokalizáciách a ako ich vnímate.

Komentuj!