Register

A password will be e-mailed to you.

PlayStation pokračuje vo svojej spanilej jazde – i júnová nádielka hier v rámci predplatného PS Plus bude zaujímavá a pestrá. Navyše, dostaneme hneď dve novinky, i keď teda jedna z toho je diskutabilná, nakoľko ide o remake, avšak nejedná sa o úplne nový titul. To však nie je podstatné, poďme sa pozrieť na to, čo si budeme môcť pridať do svojich herných knižníc.

Iba nedávno vyšiel titul It Take Two (na ktorý mimochodom nájdete v ukážke menšiu narážku), ktorý jasne ukázal, že kooperatívne hry stoja za pozornosť a sú medzi hráčmi populárne. Možno i vďaka tomu dostaneme pre PS5 titul Operation: Tango. V ňom sa zhostíme buď úlohy agenta alebo hackera, pričom úloha nebude nič menšie, než zachrániť svet. Popri tom bude nutné riešiť asymetrické úlohy, takže tímová spolupráca bude kľúčová. Je však nutné vedieť, že pre hranie je nutné hrať vo dvojici a komunikovať s druhou stranou, bez toho sa nezaobídete. Obaja hráči tak musia mať prístup k mikrofónu (v prípade PS5 žiaden problém vďaka mikrofónu v DualSense ovládači). Hoci jestvuje aj PS4 verzia, tá v rámci júnovej PS Plus nádielky nebude dostupná, no napriek tomu si budete môcť zahrať, keďže bude postačovať, ak iba druhá strana bude mať Operation: Tango v knižnici, podobne ako aj v prípade It Takes Two, či A Way Out. Dostupné bude i cross-platform hranie, takže by nemal byť problém zahrať si aj s priateľmi na PC, či konzolách Xbox.

Prejdime na (teoretickú) novinku číslo dva, ktorou je nová verzie legendárnej bojovky Virtua Fighter. Konkrétne dorazí Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown, remake zatiaľ posledného dielu z roku 2006. Fanúšikom žánru určite netreba túto sériu predstavovať, no určite stojí za zmienku, že prvý diel z roku 1993 priniesol na tú dobu revolučnú 3D polygónovú grafiku. Novinku bude, samozrejme, viac, ako napríklad grafika či zmeny v používateľskom rozhraní. Tento pre PlayStation 4 exkluzívny počin pre zmenu bude v rámci predplatného v dispozícii 2 mesiace, miesto klasického mesačného cyklu.

Posledná júnová hra je Star Wars: Squadrons, zatiaľ najnovší počin od EA s tematikou Hviezdnych vojen. Na rozdiel od Jedi: Fallen Order však nejde o akčný third-person titul, pretože sa usadne do kokpitov starfighterov. Hrať možno ako za Galaktické impérium, tak aj za armádu Novej republiky, čiže sa na boje pozrieme z oboch strán barikády. Nechýba príbehová kampaň, multiplayerové strety, no a majiteľov PS VR bezpochyby poteší aj podpora tejto periférie, veď kto by si nechcel “na vlastnej koži” sadnúť do X-wingu, či TIE fightera.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!