Register

A password will be e-mailed to you.

Srdce každého fanúšika ikonického titulu od spoločnosti Ubisoft zaplesalo, keď bol v septembri minulého roku odhalený remake prvého Prince of Persia. Zaznel ikonický monológ ústredného protagonistu, zahrali prvé tóny legendárnych hudobných motívov a to len preto, aby sme zistili, že prerábka nevyzerá zrovna najlepšie. Vizuálnou stránkou i zapracovaním animácií pôsobil staro-nový princ z Perzie naozaj nevábne, čo sa mnohí nebáli vyjadriť prostredníctvom negatívnych reakcií alebo komentárov. A hoci je pôvodný dátum vydania dávno za nami, k Prince of Persia: The Sands of Time Remake sa zrejme len tak ľahko nedostaneme.

Najprv prvý odklad, potom aj druhý a teraz sú dobrodružné príbehy hrdinu ovládajúceho piesky času odstavené na neurčito. Kedy sa prepracovanej akčnej adventúry, ktorá svojho času výborne kombinovala bojové pasáže s logickými hádankami a skákaním, dočkáme, je naozaj otázne. Blízkemu dátumu vydania nenahráva ani fakt, že najnovší trailer neukazuje žiadnu príbehovú scénu a dokonca ani relevantný gameplay. Predstavuje totiž trofeje a achievementy.

Čítate správne. Že to však znie trochu bizarne? To asi preto, lebo to zvláštne naozaj je. Obzvlášť s prihliadnutím na to, že trofeje prezrádzajú zásadné príbehové zvraty, takže ak ste nováčikom SPOILER dozviete sa o smrti vezíra, horúcej noci s Farah, prípadne o dýke času KONIEC SPOILERU. To samozrejme skalným nadšencom až tak neprekáža, no súčasne nikto nikde neupozornil na popisy, ktoré prezrádzajú kľúčové dejové obraty a ozvláštnenia v hrateľnosti. A to je rozhodne nefér pre generáciu, ktorá o pôvodnom (tak dobre, nie úplne pôvodnom) princovi počula iba zo zanieteného rozprávania starších rovesníkov, či rovno svojich otcov.

Niečo podobné je skutočne netradičné a môže to buď poukazovať na bizarný marketing, pri ktorom si autori nie sú úplne istí čo robiť a ako postupovať. Alebo jednoducho nemajú nič závratné na predstavenie. Súčasne tak môžu pracovať na úpravách, aby milovníkov tejto značky uspokojili ako Square Enix uspokojilo fanúšikov Final Fantasy VII alebo Capcom potešil hororových maniakov s Resident Evil 2. Tak či onak, pre inovovaného princa to neveští nič dobré.

Čo si myslíte o takomto traileri vy? Ide o zapamätania hodnú kuriozitu alebo nový trend, ktorý ale hráčom do veľkej mieri kazí zážitok z hrania, nakoľko úplne odhaľuje clonu tajomna a závoj mysticity? No hlavne, stále veríte v úspech princa po vizuálnej plastike?

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!