Register

A password will be e-mailed to you.

Star Wars hier je pomerne veľa, no iba niektoré sú určitým spôsobom výnimočné. Toto platí o Star Wars Republic Commando, ktoré ako zatiaľ jediná Star Wars hra umožnila hráčom prevteliť sa do kože klonového vojaka. Titul pôvodne z roku 2005 sa po 16 rokoch opäť hlási o slovo, pričom do akcie sa pôjde už čoskoro.

Väčšina Star Wars hier hráčov posadí do kokpitu a vypraví do vesmíru pomerať si sily v “leteckých” súbojoch, alebo im do rúk strčí svetelný meč a obdarí ich silou. Republic Commando, ktoré vyšlo v roku 2005 pre PC a prvý Xbox, však umožnilo zhostiť sa v podstate obyčajného vojaka nazvaného Delta-38, ktorý musel spoliehať na strelné zbrane, prípadne svojich kolegov (Fixer, Scorch a Sev), ktorým sa dávali rozličné príkazy. Komando klonových vojakov sa po rokoch oddychu vracia do akcie, tento raz na PlayStation 4 a Nintendo Switch, pričom nebude chýbať zmodernizované ovládanie a trofeje, ktoré hráči v súčasnosti mimoriadne obľubujú.

Ak ste v čase pôvodného vydania hru minuli, tak vedzte, že ide o jednu z najlepších hier na motívy Star Wars, pričom bolo v pláne aj pokračovanie nazvané Star Wars: Imperial Commando, no nikdy k nemu, bohužiaľ, nedošlo, aspoň teda nie v hernej podobe. Je tu komiksová séria, ktorá na príbeh hry nadviazala, no to nás teraz nemusí zaujímať. Hra bola kritikmi chválená za príbeh a akčnú zložku hry, no na druhej strane bola kritizovaná jej krátkosť. Každopádne, ak ste doposiaľ nemali tú česť, Star Wars Republic Commando dorazí na PS4 a Nintendo Switch už 6. apríla. Cena bola stanovená na 14.99$, takže asi možno počítať i s rovnakou cenou v eurách.

Zdroj: tlačová správa, PlayStation.Blog

Komentuj!