Register

A password will be e-mailed to you.

Január práve dospel k svojmu koncu a my vám tradične prinášame výber tých najzaujímavejších hier, ktorých publikovanie môžeme v priebehu tohto mesiaca s napätím očakávať.

I keď sa pred nami netýčia práve najočakávanejšie kúsky roka, predsa len sa máme na čo tešiť – čaká nás výlet do pochmúrneho sveta World of Darkness, pohľad na strašidelný svet malého chlapca Mona a remaster jednej z najlepších “soulsoviek”. Milovníkov japonského subžánru JRPG určite potešia pokračovania úspešných titulov Persona 5 a Brave Default.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood
Žáner: akčné RPG
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5 Xbox One, XboxX/S
Vývojár: Cyanide Studio
Dátum vydania: 4 februára 2021

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood je akčným RPG počinom zo sveta World of Darkness (Vampire: The Masquerade – Bloodlines), v ktorom sa ujmete sa role muža menom Cahal, člena vlkodlačieho kmeňa Fianna, ktorý si kladie za cieľ brániť matku Zem za akúkoľvek cenu. Tá je ohrozovaná najmä bezohľadnou megakorporáciou Endron, slúžiacou deštruktívnej pra-sile menom Wyrm.

Základom hrateľnosti je Cahalova schopnosť meniť medzi troma rôznymi formami, z ktorých každá mu umožňuje používať rozličné schopnosti – ľudskou, vlčou a vlkodlačou. Ľudská podoba je vhodná najmä na zakrádanie a nutná k započatiu rozhovoru, vlčia na presun medzi vetracími šachtami a vlkodlačia na boj. I keď je Werewolf v prvom rade akčnou hrou, obsahuje niekoľko prvkov typických pre žáner RPG, ako strom schopností, či celkom značné množstvo dialógov.

Nioh Remastered + Nioh 2 Remastered
Žáner: RPG
Platformy: PC, PlayStation 5
Vývojár: Team Ninja
Dátum vydania: 5. februára. 2021

Nioh je akčné RPG, neskrývane inšpirované sériou Dark Souls a po svojom úspechu sa v minulom roku dočkalo svojho pokračovania, v ktorom ste na rozdiel od prvého dielu už mohli svoju postavu vytvoriť. Po stránke hrateľnosti sú však oba tituly identické, takže v oboch vás čakali ťažké a prepracované súboje. Obidva diely, ktoré vyšli na PC a PlayStation 4, sa však dočkajú svojich remasterov a to najmä vďaka novej konzole PlayStation 5. Oba remastery na novej konzole ponúknu vysoké, až 4K rozlíšenie pre krajší a detailný obraz, až 120 FPS a samozrejme, aj rýchlejšie načítacie časy.

Pritom platí, že v prípade, že už vlastníte Nioh 2 – The Complete Edition na PlayStation 4 môžete zadarmo upgradovať pôvodný titul na Nioh 2 Remastered – The Complete Edition aj na PlayStation 5. To isté platí aj v prípade Nioh 2, pričom na Playstation 5 získate aj všetky rozšírenia, ktoré ste si už prípadne zakúpili na staršom PlayStation 4. Za zmienku iste ešte stojí, že 5. februára 2021 vyjde aj PC verzia Nioh 2 a to už iba v kompletnej edícii, takže zo všetkými doteraz vydanými DLC a optimalizovaným ovládaním pre klávesnicu a myš.

Little Nightmares II
Žáner: plošinovka
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5 Xbox One, XboxX/S, Nintendo Switch
Vývojár: Tarsier Studios
Dátum vydania: 11. februára 2021

Little Nightmares II je pokračovanie hororovej 3D plošinovky Little Nightmares z roku 2017. Ujmete sa v ňom role Mona, mladého chlapca, ktorý zachytil tajomné vysielanie vzdialenej, takzvanej Signálnej veže. Spolu s hrdinkou predchádzajúceho dielu Six sa vydávate odhaliť tajomstvo tejto veže a pritom zároveň zachrániť Six pred jej prekliatím.

Rovnako ako predchodca, aj Little Nightmares II by mal obsahovať množstvo priestorových hádaniek, znepokojivých nepriateľov, unikátne lokality, pričom zároveň by mal prísť s novinkou v podobe improvizovaných zbraní. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne, no my titulu vcelku veríme.

Persona 5 Strikers
Žáner: RPG
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch
Vývojár: Omega Force a Atlus
Dátum vydania: 23. februára 2021

Persona 5 Strikers je akčné RPG, príbehovo nadväzujúce priamo na Personu 5. Letný pohodový výlet vašej družiny Phantom Thieves je už skoro prerušený novými dramatickými udalosťami, ktoré sú postupne odhaľované v novej kampani, obsahujúcej okrem príbehových zvratov aj množstvo akčných bojov. Počas nej budete musieť navštíviť šesť rôznych miest po celom Japonsku a podať pomocnú ruku tým, ktorí ju potrebujú. Vašim hlavným budú sú takzvaní Monarchs, stojaci pri zdroji korupcie v Metaverse dungeonoch, tentoraz zvaných Jails.

Útoky na nepriateľov sa skladajú z hybridného bojového systému, spájajúceho real-time akčné boje so sekvenciami, pri ktorých je možnosť súboj pozastaviť a rozhodnúť o následnom strategickom ťahu. Všetky postavy vo vašej družine sú plne hrateľné, takže môžete ľubovoľne využívať ich špecifické zručnosti a použiť ich pre plynulý boj. Každá postava má takisto svoju vlastnú jedinečnú sadu rozsiahlych a okázalých magických kúziel, ktoré dokážu odstrániť veľké hordy nepriateľov.

Bravely Default II
Žáner: RPG
Platformy: Nintendo Switch,
Vývojár: Claytechworks
Dátum vydania: 26. februára 2021

Bravely Default II je exkluzívnym titulom určeným výhradne pre konzolu od firmy Nintendo, podobne, ako tomu bolo u prvého dielu. Hru má na svedomí štúdio Acquire, ktoré vytvorilo aj známe štylizované RPG Octopath Traveler a tento svoj vizuál preniesli aj do svojho najnovšieho počinu.

Už prvý diel sa silne inšpiroval slávnou sériou Final Fantasy, využívajúc rovnaký systém povolania s rozličnými schopnosťami. Aj toto pokračovanie sa vyznačuje ťahovým spôsobom bojov, pričom postavy môžu urobiť niekoľko pohybov po sebe v jednom ťahu. Bravely Default II sa zameriava na postavu mladého námorníka Setha, ktorý sa na začiatku objaví na brehu jedného z piatich kráľovstiev Excillantu. Tu stretáva princeznú Gloriu z Musy, ktorá utiekla zo svojho kráľovstva v čase, keď bolo zničené nepriateľskými jednotkami. Celkovo so štyrmi hrdinami Svetla sa vydávate v tomto novom svete na náročnú a dlhú výpravu za štyrmi Krištáľmi, pomocou ktorých dokážete tento svet zachrániť. Na výber máte z mnohých rôznych povolaní, zručností i schopností a dokážete si upraviť každého hrdinu tak, aby čo najviac vyhovoval vašej stratégii. Čím viac sa naučíte, tým širšiu paletu stratégií budete ovládať.

Tak to by bolo z výberu najlepších hier pre tento mesiac všetko. Dúfame, že vás aspoň jeden z vyššie uvedených kúskov zaujal a prípadne, ak si myslíte, že sme na nejaký zabudli, dajte nám vedieť do komentárov.

Komentuj!