Register

A password will be e-mailed to you.

Pri príležitosti včerajšej prezentácie k uvedeniu PlayStation 5 Warner Bros. konečne predstavili dlho očakávaný a viac ako dva roky vyvíjaný titul zo sveta Harryho Pottera: Hogwarts Legacy.

Podľa samotných vývojárov ide o akčné RPG v otvorenom svete odohrávajúce sa 200 rokov pred samotným Harrym Potterom, konkrétne v 19. storočí. Hra bude primárne situovaná do čarodejníckeho hradu Hogwarts a jeho okolia, pričom ponúkne ako známe, tak aj úplne nové lokácie.

Možnosti budú rôznorodé, ale podľa informácií pôjde o verný simulátor mladého čarodejníka z tohto sveta. Bude možné objavovať rozličné čarovné tvory, upravovať si postavu, variť elixíry a nacvičovať nové kúzla, pričom súčasťou hry bude aj vylepšovanie schopností. Bude sa hrať z pohľadu tretej osoby a hrad bude možné voľne objavovať, pričom v ňom bude veľké množstvo záhad a skrytých lokácií. Okrem neho bude možné navštíviť aj jedinú úplne kúzelnícku dedinku na svete Hogsmeade (v slovenskom knižnom preklade Rokville), ktorá výzorom pripomína lokácie z hernej série Fable.

Príbehovo hlavná postava bude, ako to v svete Harryho Pottera a otvorených RPG býva, výnimočný mladý čarodejník. Ten po príchode do čarodejníckej školy zistí, že je neobyčajný a že disponuje schopnosťami ovládať antickú mágiu, ktorú má využiť na záchranu čarodejníckeho sveta pred jeho skazou. V hre bude možné naverbovať viacerých spoločníkov, s ktorými bude možné postupovať príbehom. Nie je však definované koľko ich bude a či to budú kúzelníci alebo zvieratá. Trailer ukázal aj boj s príšerami, mysterióznych dementorov, lietanie na hypogrifovi a metle aj útek pred rozzúreným drakom. V titule bude podľa ukážok prebiehať riadna výučba, napríklad už spomenutých elixírov, v skleníkoch alebo v knižnici.

Samotnú hru vyvíja Avalanche Studios a Portkey Games. Napriek ohláseniu na Sony prezentácii bude dostupná okrem PlayStation 4 a PlayStation 5 aj na PC, Xbox One a Xbox Series S|X. Predbežný dátum je stanovený na rok 2021.

Zdroj: Hogwartslegacy

Komentuj!