Register

A password will be e-mailed to you.

Herným fanúšikom asi netreba nijak zvlášť predstavovať populárnu a nepochybne obľúbenú sériu Total War. Nie každý však stále vie, že jej najnovšia iterácia bude počas prvých dvadsiatich štyroch hodín dostupná úplne zdarma a teda získateľná bez akýchkoľvek finančných poplatkov.

Na titul Total War Saga: Troy sme upozorňovali aj v našom tradičnom mesačníku. V rámci neho sme očakávanú žánrovú záležitosť opísali nasledujúcimi slovami: Štúdio Creative Assembly pod vydavateľskou hlavičkou zoskupenia SEGA nám už celé roky prináša real-time stratégie z rôznych historických, no aj fiktívnych období. Ide o herného dinosaura, nakoľko žáner stratégií má svoju najväčšiu popularitu za sebou, čo ale neznamená, že by spomínaná sága nebola úspešná. Práve naopak, väčšinou sa týmto hrám darí ako v recenziách, tak aj komerčne. Dôkazom toho sú desiatky a desiatky rôznych počinov, ktoré mapujú všetko od fantasy sveta Warhammer, cez napoleonské vojny, až po brutálne konflikty na ostrovoch v divokej Británii.

Nadchádzajúci projekt Troy pravdepodobne pôjde po cestičkách svojich početných bratov, takže sa fanúšikovia dočkajú masívnych stretov, mnohých politických intríg a taktického premýšľania nad ďalším krokom. Rozhodnete sa nemilosrdne zaútočiť, prípadne si zvolíte silu diplomacie? Je to len na vás, avšak musíte rátať s dôsledkami. Ak vám preto sedí štýl Total War hier, zrejme s novinkou nešliapnete vedľa, keďže bude s najväčšou pravdepodobnosťou stáť na zaužívaných pravidlách starších hier.

Nejde pritom o žiaden háčik. Total War: Troy bude oficiálne počas prvých 24 hodín od vydania dostupný zdarma. Musíte sa však zmieriť s tým, že si hru zahráte výhradne prostredníctvom nechválne známeho Epic Games Store. Áno, ide o ďalší krok, ktorým sa zástupcovia snažia nalákať používateľov na svoju platformu konkurujúcu gigantovi menom Steam. Je samozrejmé, že sa podobné praktiky nestretávajú s výhradne pozitívnymi reakciami, pričom zasa raz možno hovoriť o platenej exkluzivite (na druhú spomínanú platformu sa Troy pozrie až budúci rok).

V praxi to znamená aj to, že autori dostali slušný obnos peňazí a uvoľnili tak svoj najnovší titul. Otázne je aký veľký počet hráčov si novinku v prvý deň existencie aktivuje, nakoľko výsledné číslo nepochybne ovplyvní predaje aktuálnej strategickej iterácie. Súčasne upozorňujeme, že pravdepodobne dôjde k tradičnému pádu serverov, keďže bude naraz prihlásených množstvo hráčov. Ak by vám nešlo hru aktivovať, skúste to o niečo neskôr. Každopádne, čo si myslíte o takýchto krokoch vy? Schvaľujete politiku zástupcov Epic Games, prípadne skupovanie časových exkluzivít zatracujete? Dajte nám vedieť prostredníctvom dostupných komentárov.

Zdroj: epicgames.com

Komentuj!