Register

A password will be e-mailed to you.

Samurai Jack bol detstvom mnohých z nás. Atraktívny príbeh o sympatickom samurajovi s nabrúsenou katanou, ktorý sa vydáva na strastiplnú cestu pomsty za porazením démona menom Aku. Kreslená rozprávka, respektíve americká verzia anime príbehov, vychádzala prostredníctvom známeho Cartoon Network od roku 2002 do roku 2004 a následne bola obnovená i plnohodnotne ukončená, až o viac ako dekádu neskôr. Príbeh bol totiž po dlhej pauze, ktorá pramenila z toho, že tvorcovia nevedeli ako presne dokončiť dejovú líniu, plnohodnotne vyrozprávaný až v roku 2017. Jack však ešte nezasvišťal mečom poslednýkrát, keďže sa čoskoro pozrie na herné platformy. 

Ako už napovedá samotný názov, Battle Through Time, v akčnej novinke budete cestovať naprieč časom, bojovať s démonmi, skákať a snažiť sa opätovne poraziť odvekého nepriateľa Aku. Žánrovo totiž ide o akčnú adventúru, ktorá stojí na početných súbojoch, efektne zapracovaných kombách s mečom i ďalšími zbraňami, boss sekvenciách, no a v neposlednom rade aj pasážach, kde podrobnú skúšku podstúpia hráčske nohy alebo flexibilita.

Ukážka je pomerne krátka, no zverejnené obrázky, ktoré nájdete napríklad na Steame, prezrádzajú, že na nás v rámci kampane čakajú mnohé druhy oponentov, pomerne solídny arzenál zbraní od jednoduchý strelných pušiek, cez meče a luky, až po mohutné oštepy. To všetko budeme využívať naprieč členitými úrovňami, ktoré nešetria surrealistickými prvkami ani detskou hravosťou. Samurai Jack bol predsa len vždy prístupnejším a podstatne menej brutálnejším Afro Samurajom.

Fanúšikov pôvodného seriálu zrejme zamrzí, že sa vývojári zo štúdia Soleil Ltd. (tvorcovia Naruto to Boruto: Shinobi Striker) nerozhodli vzdať hold originálnemu vizuálnemu stvárneniu, ktoré by mnohých bezpochyby potešilo. Ostatne, veľké čaro herných South Park adaptácií od Obsidian Entertainment a Ubisoftu pramenilo z toho, že takmer do detailu prebrali vzhľad seriálového originálu. Tomu sa tak pri Battle Through Time nestalo. Na druhej strane, srdce, respektíve uši, fanúšikov budú plesať, nakoľko sa vracia väčšina pôvodných dabérov, čiže si zasa raz vypočujete ikonického Phila LaMarra a prítomný bude zrejme i dobre známy Aku.

O revolúciu určite nepôjde, avšak slušný žánrový zástupca, ktorý chce byť len jednoduchou akčnou platformovou záležitosťou, príde jednoznačne vhod. Titul z produkcie Adult Swim Games k nám podľa terajších správ príde toto leto, pričom na samurajské boje sa môžu nachystať majitelia konzol PlayStation 4, Xbox One, Nintenda Switch, no a samozrejme i osobných počítačov, kde si novinku zahráte prostredníctvom najpreferovanejšej digitálnej platformy súčasnosti.

Komentuj!