Register

A password will be e-mailed to you.

Sony pred pár dňami prostredníctvom veľkej konferencie predstavilo konzolu PlayStation 5 a i slušný zástup hier, ktoré sa na novej platforme objavia. Medzi nimi sa objavil i titul Kena: Bridge of Spirits, ktorý síce nebude patriť ku gigantom ako napríklad God of War, Spider-Man, či predstavený Ratchet and Clank, ale úvodné video naznačuje, že sa môžeme pripraviť na jedno fantastické dobrodružstvo s dych vyrážajúcim vizuálnym spracovaním.

Sprvoti sa zdá, že pôjde o nenápadný, celkom nezásadný, titul, ktorý chce hráčov ohúriť CGI trailerom, no a hrateľnosť bude následne vyzerať hneď o niekoľko grafických úrovní horšie. Keď však ukážka prirodzene prejde do gameplay časti a pôsobí stále rovnako fantasticky a neuveriteľne, nepochybne zbystríte svoju pozornosť.

Ako už názov napovedá, zhostíte sa hrdinky menom Kena. Z ukážky pripomína jej fascinujúce dobrodružstvo klasické Beyond Good & Evil (áno, na jeho pokračovanie stále čakáme). Akčná adventúra vyvíjaná štúdiom Ubisoft priniesla do herného sveta úžasné univerzum, ktoré snáď všetkých ohúrilo svojou pútavosťou, originalitou a rozmanitosťou v rámci hrateľnosti. Zatiaľ sa zdá, že by Bridge of Spirits mohlo ísť veľmi podobnou cestou.

V tomto prípade by ste mali bojovať s akousi temnotou, pomáhať dušiam a zachrániť tak okolitú krajinu. Tá je reprezentovaná fantasticky stvárnením lesom a priľahlými dedinkami. Sprievod vám budú robiť aj akési tvory, ktoré nepochybne reprezentujú zachránené duše tamojšieho sveta. Z nich si tvoríte vlastný tím, ktorý je veľkou pomocou pri prekonávaní prekážok.

Pravdepodobne pritom pôjde o titul určený pre všetky vekové kategórie. Svedčí o tom najmä mimoriadne hravé a pestré grafické spracovanie, ktorá však zaujme i starších. V rámci hrateľnosti budete skákať, riešiť rôzne logické hádanky (i za pomoci spomínaných zvieratiek), no v neposlednom rade vás čaká tuhý boj.

Combat systém tak trochu evokuje hit menom God of War, i keď si samozrejme musíte odmyslieť všetky tie odseknuté hlavy a rozdrvené telá. Budete uskakovať, strieľať z luku, vykrývať útoky a následne ofenzívne útočiť na temnotu s mnohými tvárami a podobami (už teraz je isté, že prípadný artbook bude nádherný).

Vzhľadom k tomu, že bola Kena predstavená práve teraz, môžeme sa domnievať, že vyjde rovno počas, prípadne krátko po, oficiálnom spustení predaja konzol PlayStation 5. Treba zdôrazniť, že ide iba o časovú exkluzivitu a počin sa neskôr objaví i na osobných počítačoch.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!