Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojárska a vydavateľská spoločnosť EA si posledné roky držala hry, ktoré vychádzali z jej produkcie, na svojej digitálnej službe. Preto ste si nikdy nemohli zahrať napríklad tretí Mass Effect prostredníctvom Steamu. To isté by sme mohli povedať o neskoršom Mass Effect: Andromeda, Anthem (i keď tam sa asi nikto nehnevá), prípadne početných športových značkách. Zdá sa však, že sa budú hry od EA na Steame zasa aktívne a pravidelne objavovať.

Aktuálne to pôsobí skôr ako opatrný experiment, nakoľko zástupcovia uvoľnili len niekoľko hier zo svojej exkluzívnej ponuky a ani zďaleka nesprístupnili to najatraktívnejšie. Vyššie spomínané Mass Effect hry si stále nemôžete zakupiť na Steame, Battlefront 2 rovnako zostáva exkluzivitou platformy Origin a športové série takisto.

Je otázne, akým spôsobom tvorcovia vyberali niektoré počiny, avšak nakoniec prišli s rôznorodou ponukou. V rámci nej nájdete všetko od detskej adventúry, cez EA Originals projekty, až po klasické a mimoriadne obľúbené fantasy RPG. Ani zďaleka však nejde o všetko, čo by si hráči priali. Takýto krok je každopádne pochopiteľný, keďže umožní expandujúcej spoločnosti zistiť, či má podobný ťah zmysel. Ak predaje ukážu, že áno, je pravdepodobne len otázkou času, pokiaľ príde na rad ďalšia várka titulov.

Navyše, už čoskoro by mala byť sprístupnená služba EA Access aj na Steame. To znamená, že očakávané novinky budú v deň vydania dostupné k zakúpeniu v oboch službách, respektíve platformách. Ostatne, niečo podobné predznamenávalo už i minuloročné akčné RPG Star Wars Jedi: Fallen Order. Pri tejto príležitosti sa navyše vybrané tituly ocitli v peknom cenovom zvýhodnený a v prípade, že si chcete vylepšiť svoju primárnu hernú knižnicu, máte ideálnu príležitosť. Kompletnú ponuku zlacnených hier nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Záverom nás zaujíma, či podobný krok kvitujete? Má pre vás ako hráčov zmysel kupovať hry výhradne z jedného miesta, teda zo Steamu? Prípadne nemáte problém s “konkurenčnými” službami? Určite nám dajte vedieť prostredníctvom dostupných komentárov.

Zdroj: steam.com

Komentuj!