Register

A password will be e-mailed to you.

Populárne a veľmi úspešné štúdio Arkane Studios oslavuje dvadsiate výročie svojho vzniku, pričom pri príležitosti krásneho jubilea chcú obdariť hráčov a dlhoročných fanúšikov. Ponúkajú k získaniu zdarma svoj úplne prvý titul, čiže Arx Fatalis. Ako sa k old school RPG môžete dostať?

Arkane budete najlepšie poznať vďaka neskoršej tvorbe tohto štúdia. Oplatí sa spomenúť projekty ako Prey (2017), séria Dishonored alebo napríklad Bioshock 2. Všetky tri hry majú spoločné to, že sa na ne dívame z pohľadu prvej osoby. A hoci Arx Fatalis spadá do úplne iného žánru a je vlastne odlišný od vyššie spomínaných herných produktov autorov, spojovníkom medzi týmito titulmi je práve first person pohľad.

Každopádne bolo naznačené, že ide o RPG hru, čo v praxi znamená, že sa zhostíte úlohy nejakého charakteru a minimálne sčasti môžete vytvárať, či rôzne ohýbať jeho osobnosť, názory i postoje. Zaujímavosťou však je, že v Arx Fatalis nenájdete žiadne dialógové možnosti. Všetko závisí od toho, ako sa rozhodnete jednotlivé situácie vyriešiť. Zabijete tú, či onú frakciu, prípadne ju naopak zachránite? Práve na takýchto a ďalších podobných rozhodnutiach závisí samotný záver príbehu odohrávajúceho sa v podzemnom meste.

Okrem toho na vás čaká príležitostne dobrovoľná súbojová zložka, nakoľko nie vždy je krvavý konflikt najideálnejšou cestou k cieľu. Na výber je i stealth, avšak ak sa náhodou do stretu dostanete, využívate pri ňom mágiu i chladné zbrane. K nim a mnohému ďalšiemu vybaveniu sa dostávate prostredníctvom crafting systému, no a samozrejme, svoj charakter si postupom hrou prirodzene vylepšujete. Za zmienku stojí i výsledné hodnotenie, ktoré sa zastavilo na hodnote 77%.

K Arx Fatalis je pomerne jednoduché sa dostať. Stačí ak využijete tento link, kliknete na výraznú žltú ikonu s nápisom JOIN ARKANE OUTSIDERS, prihlásite sa do svojho účtu a budete súhlasiť s tým, že vám budú prichádzať e-mail správy od Bethesdy. A to je vlastne všetko. V prípade, že je vaša schránka prihlásená na odber mailov, automaticky by malo byť RPG sprístupnené. Príliš nad touto ponukou neváhajte, nakoľko je aktuálna iba do 31. mája 2020. Hra ako taká by sa mala objaviť na vašom Bethesda účte do 3. júna. Záverom prajeme príjemné hranie.

Zdroj: bethesda.net

Komentuj!