Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft po dlhých rokoch začal s aktívnym bojom na hernom poli, keďže začal nakupovať štúdiá a tvoriť vlastné exkluzivity. To sa, samozrejme, Sony nepáči a najmä preto sa už nejakú dobu tiahne konverzácia o budúcnosti Call of Duty, ktoré by mohlo zmiznúť z platformy japonskej firmy. Teraz sa navyše priamo o úst autorov upírskej akcie menom Redfall potvrdilo, že pôvodne mala existovať i PlayStation 5 verzia. A skúste hádať, ktože ju vo finále zatrhol.

Už to je dva roky, čo sa Microsoft dostal k štúdiu Bethesda. Takmer okamžite začal osekávať platformu Sony o tituly vychádzajúce z produkcie tohto štúdia, no treba dodať, že plne rešpektoval stávajúce zmluvy. Zatiaľ to pritom vyzerá, že nepôjde o časovú exkluzivitu, ktorú si na podobné projekty nezriedka zaisťovala konkurenčná firma (viď. Ghostwire: Tokyo po roku prichádzajúce na Xbox). Podľa všetkého štúdio Arkane, niekdajší autori Dishonored alebo vesmírneho úspechu menom Prey, malo zrušiť akýkoľvek vývoj verzie pre konzoly PlayStation.

To by nám malo naznačovať, že sa so Sony v tomto prípade vôbec neráta a to ani do budúcich rokov. Túto informáciu zahraničným portálom ponúkol Harvey Smith, režisér kooperatívnej akcie, v ktorej sa postavíte hordám krvilačných oblúd. Akonáhle totiž prišiel do hry Microsoft, bolo oznámené, že aktuálne budú tvorcovia pracovať výhradne na Xboxe, PC a Game Passe. Sony sa stalo automatickým tabu. Harveymu a jeho tímu to ale podľa všetkého nevadilo. Je to totiž do nejakej miery o starosť menej, keďže sa autorský tím musí sústrediť na užšiu škálu platforiem. Majú preto priestor vypilovať zážitok do najmenších detailov.

Bude to ale vo výsledku prospešné pre predaje hry ako takej? To uvidíme, avšak minimálne nám to jasne naznačuje akou politikou v najbližších rokoch Xbox a Microsoft pôjdu. Ide o jednu z prvých lastovičiek. Nasledovať bude aj masívne RPG Starfield a nepochybne i ďalšie tituly. Každopádne, Redfall vyjde druhého mája 2023. A vzhľadom na tému článku asi netreba upozorňovať na platformy, kde sa na prahu leta objaví.

Komentuj!