Register

A password will be e-mailed to you.

Podvody či nečestnosť zrejme patria k ľudskej náture. Podvádzanie a fixovanie zápasov je nám známe napríklad aj z futbalu, no pravidelne preniká aj do kybernetického športu. Counter-Strike: Global Offensive nie je žiadnou výnimkou.

Obvinenia padli voči piatim hráčom z Austrálie, pričom polícia začala v tejto kauze vyšetrovanie ešte v auguste minulého roka. Jeho predmetom záujmu bola šestica hráčov, ktorá mala zámerne prehrávať zápasy v Counter-Strike: Global Offensive a súčasne uzatvárať stávky na výsledok týchto zápasov.

Austrálska polícia Victorie potvrdila obvinenie štyroch 20 ročných a jedného 27 ročného hráča, ktorí porušili tamojšie právo o korupcii. To môže vyústiť až do desaťročného trestu v nápravnom ústave. Spomínaná pätica sa postaví pred súd 15. septembra 2020, pričom jeden z nich bol navyše obvinený aj držania zakázaných látok. Konkrétne sa jedná o miestny Contenders tím, pričom čelní predstavitelia tejto organizácie by mali mať väzby na organizovaný zločin, ktorý sa zameriava práve na stávkovanie.

Komentuj!