Register

A password will be e-mailed to you.

Counter-Strike: Global Offensive dostal dve dôležité novinky. Prvou je pridanie Battle Royale módu, ktorý sa nazýva Danger Zone. Druhou podstatnou informáciou je, že samotná hra je už k dispozícii zadarmo. 

Battle Royale je momentálne v móde. Železo skrátka treba kuť kým je horúce, a tak sa nemožno čudovať, že veľké firmy pridávajú do svojich hier tento režim hlava nehlava. Výnimkou, samozrejme, nie je ani Valve Corporation. Danger Zone ako sa nazýva Battle Royale mód, určený pre Counter-Strike: Global Offensive, je zameraný na rýchlu akciu, pričom disponuje pravidlami, ktoré sa nelíšia od iných podobne zameraných titulov. Každý hrá sám za seba proti všetkým ostatným, pričom zakaždým začína na veľkej mape úplne bez výbavy.

V prípade Counter-Strike: Global Offensive ide predsa len o niečo komornejší mód, ponúkajúci iba 16 účastníkov, respektíve 18, ak do hry nevstúpite sami, ale budete hrať v pároch či rovno traja. Okrem toho sa však veľa nemení. Celkovo by malo ísť o rýchlu hru kde vám jedno kolo zaberie okolo 10 minút. Okrem toho sa tu objavujú aj niektoré špecifikácie vlastné značke Counter-Strik. Čiže začínate s nožom, je možné prenášať zajatcov, nakupovať zbrane cez tablet a stopovať ním iných hráčov, prenesiteľné sú skiny zbraní a tak podobne.

Čo sa týka prvých reakcií na tento režim, údajne má niečo do seba, no nové nápady a starý štýl hrania spolu neladia na sto percent. Counter-Strike nikdy nestaval na obrovských mapách a veľkých počtoch hráčov, taktiež platí, že trafiť na priveľkú vzdialenosť môže byť problém. To ako sa Danger Zone popasuje s veľkými Battle Royal hrami ukáže až čas. Pri Danger Zone sa hráči pri čakaní na zápas rozčlenia, rovnako ako pri klasickom Global Offensive, na prime a non prime. Čo by malo pomôcť zamedziť multiúčtom a obmedziť cheaterov.

Ďalšou veľkou zmenou je, že Counter-Strike: Global Offensive je už k dispozícii úplne zadarmo. Čo asi nepoteší hráčov, ktorý si za hru zaplatili aj keď ich nestála veľa. Viac vrások na čele však  zrejme vyvoláva zjednodušený prístup do hry pre cheaterov, s ktorými hra mala problémy aj doteraz. Valve týmto spôsobom vyjadrujú dôveru v schopnosti VAC (Valve Anti Cheat) respektíve VACnet – čo bude systém banovania založený na strojovom učení. Zabanovaným delikventom, by mal zabrániť kazenie hrania ostatným práve spomínaný prime systém. Veríme, že VACnet sa bude učiť skutočne rýchlo, inak reálne hrozí že záplava podvodníkov hru úplne pochová.

Komentuj!