Register

A password will be e-mailed to you.

Žiaľ, koronavírus má ďalšiu obeť z videohernej sféry. Očakávané hororové RPG, ktoré si berie herné mechaniky a atmosféru z Bloodborne i Dark Souls, bolo odložené. Kedy môžeme očakávať návrat hororového teroru na vesmírnej stanici? 

Vzhľadom na to, že sa jedná o nízkorozpočtovú tvorbu relatívne neskúsených autorov, Hellpoint pôsobil výborne a možno až neočakávane prepracovane. Samozrejme, základný koncept nie je originálny a vychádza z cestičiek, ktoré pred viac ako desiatimi rokmi vychodili japonskí autori z From Software. Preto fanúšikovia vedia, že mohli, teda stále môžu, očakávať početné zastúpenie súbojov, nepríjemne zasadených oponentov, zbieranie brnení i zbraní a v neposlednom rad strety s bossmi.

Mnohému dopomáhajú prítomné kulisy hlbokého vesmíru a opustenej stanice, ktorej ticho a prázdnosť pôsobia odstrašujúco, miestami až desivo. Už z ukážky a kratších gameplay videí je zrejmé, že rozhodne nepôjde o príjemnú prechádzku, kde sa bude bojovať jednoducho, nakoľko prostredia vášmu pokoju a sústredenosti nijako nenahrávajú. Nehovoriac o tom, že tmavá farebná škála podtrháva nehostinnosť a pekelnú nevraživosť tamojšieho sveta.

Krátko pred samotným vydaním vyšla hrateľná ukážka, ktorá je síce príbehovým sequelom, ale vývojári z Cradle Games tvrdia, že sa do nej môžete bezproblémovo pustiť. Odohráva sa päťdesiat rokov po udalostiach aktuálne odloženého titulu, pričom stojí na identických gameplay aspektoch. Takáto forma demoverzie prezradila, že Hellpoint prichádza s určitou kvalitou, ale súčasne sa nevyhol istým problémom. Na jednej strane možno očakávať intenzívne súboje v originálnych kulisách s dizajnovo úchvatnými monštrami. Postavíte sa napríklad proti prerasteným rukám, rôznym pekelníkom a ďalším odpudivým stvoreniam, ktoré akoby vypadli z memoárov H. P. Lovecrafta.

Problémom je však podľa početných názorov recenzií, kedy neraz zomierate kvôli dizajnovým chybám a nie kvôli vašej neschopnosti. Pohyby, ich plynulosť a súdržnosť príležitostne nefungujú ideálne a to mnohým hráčom prekážalo. Každopádne, momentálne vývojári zrejme pracujú na doladení neduhov spojených práve so zložkou hrateľnosti. Pôvodný dátum vydania, teda 16. apríl 2020, už neplatí, nakoľko Hellpoint bol odložený na druhý kvartál súčasného roku.

Kreatívny riaditeľ štúdia Cradle Games, Matt Boudreau tvrdí, že tento odklad využijú na upravenie hrateľnosti a chýb práve na základe feedbacku z vydanej ukážky. Je pravdou, že na ambiciózne RPG v odstrašujúcich prostrediach si musíme počkať dlhšie, avšak minimálne sa zdá, že to bude len k úžitku veci. Medzitým sa môžete na novinku navnadiť vyskúšaním Hellpoint: The Thespian Feast prostredníctvom Steamu.

Zdroj: pcgamer.com

 

Komentuj!