Register

A password will be e-mailed to you.

Brnenské štúdio KUBI Games síce tvorí v podstate iba jediný vývojár, Petr Kubíček, to ale neznamená, že jeho ambície sú malé. Už takmer rok pracuje na izometrickej akčnej adventúre s názvom 1428: Shadows over Silesia, odohrávajúcej sa v stredovekom Sliezsku.

Podľa tlačovej správy má ísť o unikátny mix niekoľkých žánrov, pričom v súbojoch bude pripomínať klasické akčné RPG typu Diabla. Avšak v hádankách a dialógoch bude mať bližšie ku klasickým adventúram z deväťdesiatych rokov, pričom ale navyše obsahuje aj stealth pasáže a ťažké hádanky.

Píše sa rok 1428 a práve začína husitské ťaženie do Sliezska, ktoré je stále katolícke. V zemi, kde nevládne žiadny kráľ, však ani radikálny husity nie sú tou najväčšou hrozbou. Skutočné zlo číha niekde úplne inde a vôbec nemá v pláne viesť nejaké náboženské dišputy. Takto uvádza príbeh samotný vývojár a dodáva, že príbeh hry sa odohráva na pozadí skutočných historických udalostí. Síce teaser trailer to príliš nenaznačuje, ale treba dodať, že v 1428: Shadows over Silesia sa objavia aj démoni, rituály, mágia a dokonca aj sex.

Hratelnosť by mala byť založená na kapitolách a lineárna, pričom netreba zabúdať, že sú sľubované aj náročné hádanky po vzore klasík adventúrneho žánru. Po vizuálnej stránke ide o temnú ale zároveň aj rozprávkovú adventúru, kde musíme akceptovať nižší rozpočet, ale to neznamená, že by sme túto hru mali ignorovať. Avšak, kto nemá rád výzvy, chyba mu trpezlivosť, či sa rád kochá peknou grafikou plnou vizuálnych efektov, by sa mal poohliadnuť niekam inak. Vydanie je plánované zatiaľ ba pre platformu PC, no v štádiu zvažovania sú aj iné. Ani dátum vydania nebol zatiaľ spresnený.

Komentuj!