Register

A password will be e-mailed to you.

O filmovej adaptácii svetoznámej videohry The Last of Us, ktorá je považovaná za jednu z najlepších exkluzivít konzol PlayStation, sa rozpráva už naozaj dlho. Spájali sa s ňou rôzne mená, tvorcovia, či herci, avšak aktuálne sa zdá, že nakoniec vôbec nevznikne. Zo zahraničia totiž prišli informácie, ktoré tvrdia, že vyjde oficiálny seriál. Pripravovanú novinku produkčne zaštíti HBO. 

K projektu bol povolaný scenárista menom Craig Mazin. Ten bol autorom scenáru k minuloročnému hitu Chernobyl, pričom jeho existencia bola rovnako zaistená HBO. Je teda pochopiteľné, že sa ho producenti pokúsili spojiť práve s adaptáciou The Last of Us. Koniec koncov, tematicky nemajú od seba žánroví zástupcovia svojho média až tak ďaleko. Ako Chernobyl, tak nebezpečné putovanie Joela a Ellie sa sústreďuje na charaktery, pochmúrnu, až deprimujúcu atmosféru, zobrazenie nehostinného a zničeného prostredia po nešťastnej a smrtiacej katastrofe. Atmosférou a vyznievaním si sú tieto dva seriály viac než podobné.

Mazin každopádne nepracuje na projekte sám, nakoľko mu pomáha Neil Druckman (scenárista a režisér herného originálu) a ako producenti sú okrem zástupcov z HBO prítomní ľudia zo Sony Pictures Television a PlayStation Productions. Samotný Craig Mazin Neila ako tvorcu príbehov a rozprávača veľmi uznáva.

Dokonca sa ho nebojí nazývať najlepším rozprávačom príbehov v rámci svojho média, čo je, samozrejme, subjektívne tvrdenie, no to by súčasne mohlo naznačovať, že sa Mazin pokúsi vytvoriť tú najlepšiu adaptáciu, ktorá vzdá hold hernej survival akcii s apelovaním na príbeh. Seriál by sa pritom nemal ponoriť do neznámych udalostí a len prostredníctvom svojho média prerozpráva dianie hry. Je však celkom isté, že v čase svojho vydania už bude The Last of Us Part II na svete, takže si z neho tvorcovia niečo vezmú, aby mohli spojiť prípadnú druhú sériu.

Neil Druckmann každopádne dodáva, že projektu verí a myslí si, že je v dobrých rukách. Ako nakoniec táto seriálová adaptácia dopadne a či sa jej vôbec niekedy naozaj dočkáme ukáže až čas. Predsa len, už roky čakáme na filmovú adaptáciu akčného Uncharted, avšak hraná verzia stihla už viackrát zmeniť režiséra, čiže snáď to s Joelovým príbehom dopadne lepšie. Medzitým sa však môžeme pripraviť na pokračovanie The Last of Us, ktoré k nám dorazí 29. mája 2020, exkluzívne na platforme PlayStation 4.

Zdroj: variety.com

Komentuj!