Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ sledujete dianie okolo Star Wars, iste viete, že Skywalker sága skončila deviatym filmom, pričom našu recenziu na jeden z najväčších filmov minulého roka si môžete prečítať na tomto odkaze. Disney, ktoré momentálne vlastní práva na značku Star Wars prehlásilo, že nadchádzajúce projekty sa nebudú venovať príbehu Anakina, Luka a ďalších kľúčových charakterov, avšak divákov, hráčov a čitateľov prenesú do obdobia High Republic, kedy bol rád rytierov Jedi v rozkvete, avšak hrozba v podobe Sithov (konkrétne by sa malo jednať o Darth Banea) bola stále prítomná. A podľa všetkého kontinuálne rozvíjaný príbeh odštartuje samostatná hra. 

Jednou z posledných hier, ktorá by sa mala venovať Skywalker ságe je teda pochopiteľne Lego Star Wars The Skywalker Saga, ktorá sa príjemnou detskou cestou ohliadne za všetkými deviatimi filmami. No už v roku 2021 by sme sa každopádne mali dočkať nového, bližšie nešpecifikovaného titulu, ktorý odštartuje príbeh High Republic. Ten bude pochopiteľne rozčlenený na niekoľko médií, takže zrejme možno v tejto dekáde očakávať seriály, knihy, komiksy a videohry, ktoré priamo súvisia so zaujímavou Star Wars érou. Je rozhodne dobré, že Disney bude primárne prostredníctvom hlavných médií skúmať staršie veky science fiction univerza. Je pritom možné, že EA (ktoré má stále zmluvu na výhradné tvorenie Star Wars hier) dostane od masívnej korporácie na príkaz vytvoriť určité tituly, ktoré priamo súvisia s danou dobou, čo nemusí byť nutne problém a to najmä vďaka úspechu výborného Jedi: Fallen Order, ktoré mimochodom dostane plnohodnotné pokračovanie.

So Star Wars to teda v najbližších rokoch vyzerá viac než dobre. Nielenže možno očakávať pokračovanie výbornej Souls like variácie z toho sveta, dočkáme sa nevidených príbehov z dávnych vekov a dúfajme, že konečne, takmer po dvoch dekádach, vyjde i plnohodnotné RPG v štýle série Knights of the Old Republic. A aby sme nezabudli, portál Making Star Wars, ktorý sa zaoberá informáciami súvisiacimi s týmto svetom tvrdí, že sa, pravdepodobne v rámci príbehov stretneme s mladým majstrom Yodom. Nateraz nám nezostáva nič iné len čakať, kým Disney začne postupne vypúšťať informácie o Project Luminous, keďže tak znie kolektívny názov High Republic etapy. Tešíte sa na ňu a myslíte, že je dobrý krok cestovať takýmto spôsobom späť v čase?

Komentuj!