Register

A password will be e-mailed to you.

The Game Awards 2019 je za nami a okrem vymenovania výhercov nám ponúkli hneď niekoľko svetových premiér, kedy sa predstavili najrôznejšie herné novinky. Jednou z nich je napríklad Godfall, čo je atraktívne javiace sa RPG, ktoré podľa všetkého vyjde už na PlayStation 5. 

Trailer toho príliš mnoho neprezrádza. Zdá sa, že by mohlo ísť o žánrový mix, kde svet pripomína akúsi kombináciu futurizmu a tradičného fantasy, pričom minimálne táto prvá ukážka naznačuje Dark Souls štýl, kde sa postavíte mohutným bossom (v tomto prípade, ako už názov napovedá, všemocným bohom). Každopádne podľa informácii pôjde o takzvaný looter slasher, kde zohráva vybavenie dôležitú rolu a jeho získavanie je hnacím motorom. Len pre predstavivosť môžeme prezradiť, že pôjde o bojové The Division, kde namiesto strelných zbraní budú k dispozícii obrovské meče, štíty, sekery a ďalšie podobné. Preto sa zrejme nevyhneme akejsi forme klasických raid misií, príbeh určite nebude absentovať a v prípade, že všetko vyjde ako má, mohlo by ísť o solídny prírastok do žánru akčných hier, ktorý, ak oslávi úspech, množstvo vývojárov sa ho pokúsi variovať.

Na tomto počine pracujú v podstate nováčikovia, nakoľko ho vyvíjajú autori zo štúdia Counterplay Games, pričom tí momentálne pracovali výhradne na kartovej free to play hre Duelyst. Treba však podotknúť, že si spomínaná hra vyslúžila metascore 82% a aj v rámci hráčskej komunity dopadla viac než dobre. O vydanie projektu sa postará dobre známy Gearbox, no samotný záver videa jasne prezrádza, že okrem platformy PC (zatiaľ výhradne Epic Games Store) sa Godfall pozrie na PlayStation 5. To znamená, že pôjde o jeden z prvých projektov, ktoré si budete môcť bez problémov zahrať na novej generácii (i keď launch bude pravdepodobne sprevádzať jedna, či dve exkluzivity). Fixného dátumu vydania sme sa nedočkali, ale vieme, že táto akčná novinka je prichystaná na vianočné sviatky roku 2020, čiže buď Godfall vyjde súbežne s novou konzolou PlayStation, prípadne sa samotnej platformy dočkáme už pár týždňov pred decembrom.

Komentuj!