Register

A password will be e-mailed to you.

PlatinumGames je známe vďaka svojim nekonvenčným a perfektne spracovaným bojovým systémom. Ich tvorba hovorí sama za seba a preto spomenieme projekty ako Astral Chain, NieR: Automata, Vanquish, prípadne ich najviac ikonickú značku, legendárnu Bayonettu. Po novom sa japonskí autori spájajú so Square Enix a pripravujú spoločne Babylon’s Fall. 

O ňom sme po prvýkrát počuli na E3 konferencii v roku 2018, avšak až teraz sme sa prostredníctvom akcie State of Play dozvedeli niečo viac o samotnej hrateľnosti. Neprekvapivo pôjde o bojový titul, v ktorom sekáte protivníkov po desiatkach, pričom si užívate bravúrne spracované kombá. PlatinumGames sa väčšinou snažia bojové systémy obohatiť niečím novým, unikátnym a nevídaným, no a v tomto prípade to bude zrejme prítomnosť akýchsi nadpozemských zbraní, ktoré fungujú trochu iným spôsobom, než tradičné oceľové meče. Keďže ukážka je pomerne skúpa na slovo, ťažko povedať o čo presne ide, ale nemusíte sa obávať tuctovej záležitosti, pretože nápady týmto autorom rozhodne nechýbajú. Zďaleka najviac Babylon’s Fall pripomína tohtoročné Astral Chain, ktoré sa stalo hitom augusta, čiže vývojárom sa zrejme zapáčil tento štýl.

V ňom ste mali okrem klasického hráča aj špeciálneho pomocníka a ten častokrát zamiešal kartami v rámci súbojových sekvencií, ktorých bolo v hre požehnane. Okrem typicky japonsky spracovaného bojového systému, kde neustále niečo lieta, útoky hýria farbami a ani na sekundu sa ako hráči nezastavíte, nemožno hodnotiť nič ďalšie. O príbehu stále nevieme absolútne nič a prítomné lokácie pôsobia vyprázdnene a úplne bez života. Každopádne, viac informácii sa zrejme dozvieme budúce leto, aspoň to sľubuje koniec ukážky. Čo však bude prezradené? Zrejme konečne dostaneme konzistentný pohľad na celý Babylon’s Fall a dátum vydania rovnako nebude príliš ďaleko. Predsa len má hra stále vyjsť primárne na PC a PlayStation 4. Veľmi dobre však vieme, že nová generácia konzol je naplánovaná na nadchádzajúce sviatky a tým pádom sa dočkáme novinky PlatinumGames buď v priebehu leta, prípadne na začiatku jesennej sezóny.

Komentuj!