Register

A password will be e-mailed to you.

Death Stranding sa nezadržateľne blíži k našim herným zariadeniam a majitelia konzol PlayStation 4 už netrpezlivo očakávajú jeho budúcotýždňové vydanie. Hideo Kojima však ešte pred príchodom prvej verzie jeho očakávanej akčnej novinky s veľkým dôrazom na prežívanie oznámil, že Death Stranding sa skutočne pozrie na platformu PC. Kedy sa podstatná časť hernej sféry môže pripraviť na jeden z najočakávanejších titulovej terajšej generácie? 

Šepkalo sa o tom dlhšiu dobu, no až teraz to štúdio Kojima Productions definitívne potvrdilo. Prostredníctvom Twitter príspevku sa štúdio poďakovalo všetkým fanúšikom, ktorí celé roky podporovali Death Stranding a súčasne prezradilo, že tento počin vyjde na začiatku leta v roku 2020 aj na platforme PC. Keďže sa jedná o pomerne krátku dobu, môžeme sa domnievať, že port, respektíve počítačová verzia je nejaký ten čas vo vývoji a titul sa tak nemusí kompletne prerábať alebo prispôsobovať. S vysokou pravdepodobnosťou sa obe verzie vyvíjali súčasne, keďže reči o príchode PC verzie sa objavili ihneď po oznámení tohto titulu, no je zrejmé, ktorá platforma bola prioritná. Otázkou zostáva, či sa Death Stranding pozrie i na súčasný Xbox, nakoľko o ňom sa v spojitosti s touto hrou nikdy nehovorilo a rovnako tomu je aj teraz, nakoľko ho Kojima Productions vôbec nespomína.

Nakoniec ešte prezradíme, že počin už nejakú dobu hráme a recenzie by ste sa mali dočkať v priebehu tohto týždňa, konkrétne v piatok, 1. novembra 2019. To isté môžeme povedať aj o zahraničných verdiktoch, ktoré sa objavia v ten istý deň, nakoľko na tento dátum bolo stanovené ukončenie embarga. V prípade, že by ste si chceli na poslednú chvíľu kúpiť toto mystikou opradené akčné dobrodružstvo, môžete tak učiniť do 8. novembra 2019, kedy hra oficiálne vychádza na platforme PlayStation 4.

Komentuj!