Register

A password will be e-mailed to you.

Star Wars Jedi: Fallen Order je jednou z očakávaných noviniek jesennej sezónny, keďže skutočne kvalitná a  singleplayerovo orientovaná záležitosť z univerza Hviezdnych Vojen tu nebola už dlhé roky. Vývojári z  Respawn Entertainment postupne odhaľujú mnohé tajnosti a preto, približne dva mesiace pred oficiálnym vydaním, prichádza príbehový trailer, ktorý síce neprezrádza zaujímavé dejové zvraty, ale skôr ukazuje nevidenú hrateľnosť a lokácie. 

Na tohtoročnej E3 konferencii, po ktorej sme si gameplay Fallen Order dopodrobna rozobrali, bola primárne predvedená len jedna jediná lokácia, no bolo známe, že sa prostredníctvom klasickej kampane pozrieme i do ďalších odľahlých kútov galaxie. Tie v novom traileri síce nie sú menované, ale minimálne ich vidíme vizuálne. Ukážka nazvaná Cal’s Mission potvrdzuje tvrdenia, že Fallen Order je Uncharted vo vesmíre Star Wars, takže sa zrejme dočkáme výživnej akčnej adventúry. Skákanie, miestami logická hádanka, vizuálne nádherné, i keď zrejme lineárne a nie príliš voľnosť prinášajúce, úrovne s tým, že naprieč bežaním rozsekáme pomocou svetelného meča najrôznejšie beštie a Stormtrooperov, ktorí pod velením moc získavajúceho Impéria lovia po uskutočnení rozkazu 66 zvyšných Jediov.

Cal’s Mission dokonca ukazuje impozantný súboj svetelných mečov na dažďom zaliatej planéte neznámeho mena. Je takmer nutnosťou dodať, že pohyby a animácie útokov na seba výborne nadväzujú, pôsobia dynamicky, osvetlenie vytvára unikátnu atmosféru a grafické spracovanie je na vysokej úrovni. Veľké a pomerne exotické beštie zastupujú zrejme klasických bossov a teraz už vieme i to, že svojho zastúpenia sa dočkajú klasické a notoricky známe pasáže, v ktorých všetko vybuchuje a vy neustále utekáte dopredu.

So Star Wars Jedi: Fallen Order to vyzerá naozaj dobre a množstvo fanúšikov je jednoducho nadšených. Finálny ortieľ budeme môcť vyrieknuť až 15. novembra 2019, kedy Fallen Order vychádza na platformách PlayStation 4, Xbox One a PC. Ak nič iné, zrejme nič nepokazíme, keď povieme, že po deviatej epizóde s podtitulom The Rise of Skywalker, pôjde spolu s prvým hraným seriálom Mandalorian o ďalšiu veľkú Star Wars udalosť tohto roka a snáď sa dočká adekvátnych kvalít. Nakoniec dodáme, že vyjde i špeciálna Xbox One edícia Fallen Order, pričom vizuálne nepôjde o nič zaujímavé, avšak ku konzoli bude pribalená Deluxe verzia hry a mesačný prístup do stále populárnejšieho Origin Access.

Komentuj!