Register

A password will be e-mailed to you.

O novej hre zo Star Wars univerza sme vás informovali v apríli tohto roku. Mnohých fanúšikov určite potešila, nakoľko sa údajne malo jednať o single playerovú záležitosť s absenciou in-game platieb a, pre niektorých hráčov zbytočných, online módov. To sa zatiaľ stále javí ako realita, pričom EA prostredníctvom svojej pred E3 konferencie nazvanej EA PLAY plnohodnotne odprezentovala očakávanú novinku od Respawn Entertainment. 

Poslednou dobou sa tradovalo, že Fallen Order by mohol pripomínať i nedávne Sekiro: Shadows Die Twice, teda aspoň minimálne svojím súbojovým systémom. Sčasti sa pritom jednalo o pravdu, nakoľko staršie tituly ako Force Unleashed alebo séria Jedi Knight predsa len pôsobili v tomto ohľade o niečo jednoduchšie. Ešte pred spustením ukážky bolo avizované, že daný hráč je skúsený a tým pádom jeho gameplay pôsobí jednoducho a je naozaj otázne ako zverejnená ukážka reprezentuje prítomnú obtiažnosť.

Divoké stláčanie jednej, či dvoch kláves by mala nahradiť precíznejšia práca so svetelným mečom a postavou. Pohyby sú trošku strnulejšie, i keď v animáciách sú plynulé a pôsobia výborne, navyše k zabíjaniu prítomnej hávede a armád Impéria nebudete využívať iba obratnosť s tradičnou zbraňou rytierov dobra, no i ikonickú The Force, teda silu. Vďaka nej je možné protivníkov a ich strely z blasterov spomaľovať, či úplne zastaviť, prípadne ich pritiahnuť až úplne k sebe. Vykrývanie útokov je pri silnejších protivníkoch jednoznačnou nutnosťou, nakoľko inak vám bude uštedrených zopár tvrdých, možno i smrtiacich, rán a zároveň by ste sa ochudobnili o naozaj skvostne spracované bitky. Súboje netrvajú dlho, kde sa opäť naskytuje možnosť prirovnať svižnosť už k zmienenému poslednému titulu japonského FromSoftware. Už teraz je zrejmé, že občas môžete určitým veciam dať takpovediac voľný priebeh a znepriatelené frakcie situáciu vyriešia sami.

Čo sa týka pohybu, skákania a prieskumu terénu, zišiel by sa titul z produkcie Respawn Entertainment prirovnať napríklad k Uncharted alebo Tomb Raider. V tomto ohľade hovoríme o klasickej akčnej adventúre, kde za sprievodu legendárnych tónov Johna Williamsa šplháte po výstavných a krásne spracovaných prostrediach, skáčete a prehľadávate primerane rozsiahle lokácie. Vizuálne sa počin javí viac než dobre, avšak je otázne, či si Fallen Order prejde aj downgradom, keďže hry z produkcie EA sú týmto pomerne známe, no nejedná sa o vyložené pravidlo. Okrem toho vieme i to, že droid BD-1 je verným spoločným každej výprave hrdinu. Miestami by mal dokonca pomáhať v súbojoch a bez jeho pomoci určitými oblasťami jednoducho neprejdete, takže nepôjde len o zbytočného sprievodcu bez významu pre hrateľnosť. Zastúpený je i RPG prvok, avšak momentálne o ňom nič nevieme. Svojho hrdinu si však naprieč hrou budeme vylepšovať, akurát momentálne nie je isté, za čo presne nám budú ponúkané za skúsenostné body.

Príbehovo sa pozrieme do obdobia po vydaní rozkazu 66. Našou úlohou bude ukrývať sa pred utláčateľmi a snažiť sa znovu zapáliť iskričku nádeje pre rytierov Jedi a, samozrejme, prežiť vyvražďovanie svetlej strany sily. Áno, naskytuje sa možnosť návratu jedného z posledných Jediov, teda Obi-Wana Kenobiho, ktorý zohráva kritickú úlohu v terajších, avšak z pohľadu príbehu i nadchádzajúcich udalostí. Je ale otázne, či sa ho v tomto príbehu dočkáme, keďže sa nemihol ani v zverejnenej ukážke, dokonca sme nezačuli ani žiadnu zmienku o jeho osobe. V deji zohrá nejakú rolu i Saw Gerrera, ktorého poznáme z udalostí Rogue One, pričom ten disponuje tvárou i hlasom herca Foresta Whitakera. Na záver môžeme dodať, že príbeh by mal, aj podľa Disney, spadať do kánonu Star Wars.

Stále pritom platí, že Star Wars Jedi: Fallen Order vyjde ešte tento rok, presnejšie 15. novembra 2019, teda iba necelý mesiac pred filmovým príbehom, ktorý ukončuje ságu Skywalker. Režisér celého projektu Stig Asmussen ešte prezradil, že jeho projekt na tohtoročnej E3 nekončí. Počas zajtrajšej konferencie Microsoftu sa môžeme tešiť na ďalšie, opäť údajne podrobné, predstavovanie, kde by sme snáď mohli vidieť i novú ukážku, ktorá by predstavovala unikátnu oblasť alebo inú časť hry, samozrejme okrem dnes zverejneného Kaskyyyku, kde hlavný hrdina zachraňoval rasu Wookie.

Komentuj!