Register

A password will be e-mailed to you.

Nehoda v seriáli F2 na Veľkej cene Belgicka 2019 sa, bohužiaľ, skončila tragicky. A vplýva aj na herný svet, konkrétne na to budú musieť zareagovať tvorcovia titulu F1 2019.

Motoršport je napriek rokom vývoja bezpečnosti vozidiel a monopostov naďalej vysoko rizikovým odvetvím. Túto skutočnosť potvrdila aj víkendová nehoda na Veľkej cene Belgicka, ktorú neprežil mladý talent Anthoine Hubert. Pilot stajne BWT Arden Team v seriáli F2, pravdepodobne, nezvládol riadenie a vrazil monopostom do ochrannej bariéry. Tá ho vymrštila priamo pod kolesá plne rozbehnutého Juana Manuela Correa, ktorý nestihol zareagovať a čelne trafil zvyšok Hubertovho monopostu. Obom jazdcom sa dostalo okamžitej pomoci, avšak asi dve hodiny po leteckom prevoze Hubert následkom zranení podľahol. Correa je v stabilizovanom stave naďalej v nemocnici.

A prečo o tom píšeme na hernom portáli? Nuž, nie je novinkou aby fyzický svet ovplyvňoval aj ten herný. Titul F1 2019, ktorý sme nedávno recenzovali, totiž čakal v blízkej budúcnosti veľký update. Ten mal do hry priniesť aktuálne vydanie ročníka F2, s autentickými kalendárom, jazdcami a tímami. Vrátane Huberta. V Codemasters teraz budú stáť pred náročnou dilemou – bude citlivejšie Huberta z aktualizácie vynechať, alebo naopak? Ostane jeho monopost hrateľný aj naďalej, alebo si vývojári uctia Hubertovu spomienku inak?

F1 2019 je prvým vydaním série, ktoré obsahuje aj seriál F2. Napriek číslovke 2019 v názve bol pritom mód F2 vyzbrojený iba štartovacím poľom minulého ročníka. Kampaň v hre totiž začína jednými z posledných pretekov F2 ročníka 2018 a ak uspejete, váš charakter štartuje sezónu 2019 už v F1. Video z nehody je možné dohľadať na YouTube, keďže ide o náročné obrázky, k článku ho nepripájame.

Komentuj!