Register

A password will be e-mailed to you.

Aj keď sa v štúdiu Square Enix nechali počuť, že voľne dostupnej ukážky na Marvel’s Avengers sa ešte nedočkáme, nakoniec uniklo kompletné demo z tejto očakávanej akčnej hry. To nám umožňuje vytvoriť si lepší obrázok o hrateľnosti, dejovom pozadí, aj vizuálnej stránke.

Demo Marvel’s Avengers primárne zachytáva chaos teroristického útoku a jednu veľkolepú súbojovú scénu, odohrávajúcu sa na rozpadnutom moste a priľahlom okolí. V ukážke je minimum nahrávacích obrazoviek, čo by nám mohlo naznačiť, že prechody medzi hrateľnými postavami prebiehajú prirodzene a úplne nenásilne. Spravidla ovládate jeden charakter, prebehne kratšia cutscéna, no a následne sa zhostíte úlohy niekoho iného. Je otázne, či sa v takomto duchu povezie i celá hra. Square Enix by takýmto spôsobom veľmi jednoducho navodili pocit komiksov i filmov, ktoré vďaka svojmu médiu dokážu zachytiť množstvo hrdinov priamo v akcii. Okrem toho sa snažia neustále prednášať rôzne hlášky, čo rovnako korešponduje s ich originálnymi postavami.

Súbojové sekvencie sú o niečo strnulejšie, než napríklad v minuloročnom Marvel’s Spider-Man, ktorý svojou dynamikou, svižnosťou i údernosťou dokázal prekonať i výbornú sériu Batman Arkham od štúdia Rocksteady. V tomto prípade je na mieste prirovnávať skôr ku God of War. Minimálne z pohľadu Thora, ktorý Mjölnirom nekompromisne odhadzuje akéhokoľvek svalovca, kladivo môže po protivníkoch hodiť a pokračovať v bojovaní rukami, no a po stlačení príslušného tlačidla sa magická zbraň opätovne vráti do rúk majiteľa. Iron Man využíva výdobytky svojho obleku a teda môže bojovať i na diaľku, prípadne kedykoľvek vyletieť do vzduchu. Black Widow je svižnou a ohybnou zápasníčkou s možnosťou vytiahnutia pištolí, kedy pripomína do červena nafarbenú Laru Croft.

Hulk zo zrejmých dôvodov nemá problém absolútne s ničím a trhá všetko, čo vidí. Tanky, protivníkov, autá a tým pádom je nezastaviteľným strojom ako sa patrí. Nakoniec vidíme Captaina Americu, ktorý je niečím medzi surovým silákom a rýchlym bitkárom. Okrem bojovania však musíte príležitostne spĺňať niekoľko QTE, prípadne pasáže, kde len utekáte a nesmiete sa zastaviť, pretože inak zrejme zomriete. HUD elementy v titule chýbajú a teda nepoznáme vzhľad životov ani ďalších informácií o špeciálnych schopnostiach. Vizuálne ťažko hovoriť o nadštandarde, avšak v rámci komiksových hier je grafická stránka dostačujúca, no je pravdou, že Spider-Man i Batman pôsobili o niekoľko úrovní lepšie.

Sekundárnym antagonistom by mal byť Taskmaster, ktorého hráči poznajú už z predošlej Spider-Man hry. Natasha ho po krátkom súboji porazí, avšak celé zoskupenie Avengers je uvrhnuté do zlého svetla a ľudia uveria, že hrdinovia prehrali. Preto môžeme očakávať, že sme videli úplný začiatok hry a príbeh sa začne odvíjať o nejakú dobu neskôr. Zrejme na mestá zaútočí nová frakcia a skupina Avengers sa bude musieť znovu spojiť, aby porazili smrtiacich zloduchov. S Marvel’s Avengers to po tejto ukážke nevyzerá zle. Pokiaľ Square Enix dodrží slovo a vývojári budú zdarma pridávať nové charaktery, mohlo by ísť o plnohodnotného a veľkolepého nástupcu Marvel Ultimate Alliance. Hra vychádza budúci rok, konkrétne 15. mája 2020 na platformách PlayStation 4, Xbox One, PC i na Stadii. Autori na záver sľubujú, že ak si predobjednáte počin teraz, neskôr získate prístup do bety a superhrdinskú novinku si vyskúšate na vlastnej koži.

Komentuj!