Register

A password will be e-mailed to you.

Očakávané RPG s názvom GreedFall, ktoré sa predstavilo na tohtoročnej E3 konferencii dostáva nový trailer a ten sumarizuje dostupné mechaniky a možnosti vo svete zaujímavo sa javiaceho fantasy dobrodružstva. 

Vývojárskemu štúdiu Spiders, ktoré momentálne pracuje na GreedFall, sa ešte nepodarilo vyprodukovať skutočne kvalitný počin. Väčšinou sa totiž jednalo o priemerné, prípadne jemne nadpriemerné záležitosti, no tie vždy pomerne rýchlo vyšumeli a upadli v zabudnutie. Ich novinka každopádne pôsobí ako najambicióznejší projekt doposiaľ a najnovší trailer, ktorý sumarizuje dostupné herné mechaniky to iba potvrdzuje. Ukážka má bezmála štyri minúty a prezentuje dynamický svet. Ten v sebe skrýva tajomstvá, príbehy a nezvyčajné zážitky, ktoré môžete prežiť s protagonistom a jeho spoločníkmi. Vaše rozhodnutia naprieč príbehom by mali navyše ovplyvňovať dianie okolo vás, teda podľa slov autorov nepôjde o bezvýznamné voľby.

Hlavnú postavu si, neprekvapivo, vytvoríte sami. Nejde iba o vizuálne obmeny, avšak k dispozícii sú tri rôzne druhy tried (bojovník, čarodejník a technik), ktoré do značnej miery určujú vašu úlohu v súbojoch a schopnosti, s ktorými začnete hranie. Bojovanie sa inšpiruje najmä hrami ako The Witcher, sériou Assassin’s Creed, prípadne i minuloročným Vampyrom, ktorý identicky vydávalo štúdio Focus Home Interactive. V praxi to znamená, že jednotlivé útoky sú pomerne rýchle, avšak vývojári kladú dôraz na presnosť a svižné reflexy. Nie je prekvapujúce, že nepriateľským zásahom sa treba vyhýbať alebo ich vykrývať. Nechýbajú ani možnosti ako útok na diaľku, mágia, či kladenie rôznych pascí. V niektorých prípadoch vám však pomôže i kradmý postup.

Po vzore niektorých podobne ladených záležitostí si môžete v priebehu boja zastaviť hru. Jedná sa určitý strategický pohľad, kedy môžete veľmi jednoducho taktizovať a získať prehľad nad bojiskom. Dozviete sa o zostávajúcich životoch protivníkov a naskytuje sa šanca využívať aj rôzne nápoje. Údajne by v hre mali byť dostupné stovky druhov vybavenia, teda zbraní brnení a podobných vecí, ktoré sa dajú bezproblémovo inovovať a vylepšovať. Niektoré z odevov vám súčasne pomôžu pri infiltrácii do jednotlivých frakcií.

GreedFall sa momentálne javí ako najlepší a najzaujímavejší projekt vývojárov, avšak je otázne ako nakoniec dopadne. To sa dozvieme už budúci mesiac, presnejšie 10. septembra 2019, kedy sa toto nezávislé RPG dostane na platformy PlayStation 4, Xbox One a PC, kde počin vychádza prostredníctvom Steamu.

Komentuj!