Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojárske štúdio Spiders má už na svojom konte niekoľko priemerných RPG, ako napríklad Mars: War Logs, alebo The Technomancer. Ich najnovší projekt s názvom Greedfall má však podstatne vyššie ambície a dostalo už aj príbehový trailer.

GreedFall je akčné RPG odohrávajúce sa v alternatívnom 17. storočí na ostrove Teer Fradee, len nedávno objavenom kolonistami. Tí utekajú zo starého európskeho kontinentu vo veľkých počtoch, keďže ho sužujú smrteľné nákazy. Niektorí z nich sa ocitli na ostrove s cieľom prežiť, ďalší chcú z neho zabrať čo najväčšie územie a vládnuť mu. Vy sa tiež ocitáte sa v úlohe kolonistu, ktorý len prednedávnom dorazil na ostrov. S prekvapením pritom zisťujete, že tu vládne mágia a dominujú mu rôzne príšery. Bude len na vás, či sa stanete spojencami domorodcov obývajúcich ostrov, alebo hociktorej inej cudzej národnosti, ktorá súperí s ostatnými o kolonizáciu tohto panenského sveta.

Po boku ostatných osadníkov a lovcov pokladov budete skúmať tento odľahlý svet, na ktorom sú domorodci bránení nadprirodzenými bytosťami. Súboje pritom nie sú založené len na chladných zbraniach, ale k dispozícii budú aj primitívne pušky, či dokonca mágia. GreedFall nemá byť primárne o súbojoch, ale aj o diplomacii, podvodoch a utajení. Vaše voľby, od tých najzákladnejších, až po dôležité politické rozhodnutia, budú ovplyvňovať vzťahy medzi rôznymi frakciami, ktoré tu postupne vznikli.

Aj keď je GreedFall stále fantasy RPG, nemáme čakať žiadne klasické rasy trpaslíkov, elfov a podobných. Fantasy je tu zastúpené prirodzenou mágiou a bájnymi bytosťami, ktoré však v dobe strastí stoja na strane domorodcov. Tým ani nebudete veľmi rozumieť, pretože hovoria vlastním jazykom zvaným Yecht Fradi, ktorý bol navrhnutý lingvistami špeciálne pre účely hry. GreedFall ,samozrejme, obsahuje vývojové stromy, hutné dialógy, určitú voľnosť a zaujímavo znie aj vaša úloha prípadného ambasádora, ktorý ťahá za nitky aktuálnej situácie v tamojšej spoločnosti a formuje tak vzťahy medzi jednotlivými stranami.

Ako sa tieto zaujímavé a veľkolepé plány podarí štúdiu naplniť, uvidíme tento rok na PC, PlayStation 4 a Xbox One, kedže plánovaným dátumom uvedenia na trh je september 2019.

Komentuj!