Register

A password will be e-mailed to you.

O Minecraft: Dungeons sme vás informovali ešte ku koncu minulého roku, avšak následne sme sa už nedočkali žiadneho ďalšieho priblíženia alebo predstavenia. Pri príležitosti desiateho výročia tejto gigantickej hernej značky boli prezradené nové podstatné informácie, ktoré už formujú čistejší pohľad na tento zaujímavo sa javiaci spin-off z populárneho kockového univerza. 

Dungeons by mal byť podľa staršej zverejnenej správy vyvíjaný menším tímom vo Švédsku, ten však rozhodne neskrýva svoje nadšenie. Malo by ísť o vysnívaný projekt, ktorý pochádza z lásky k unikátnym dungeon crawler legendám. Je teda celkom zrejmé, že pôjde o akčnú adventúru, v ktorej budete neustále získavať nové zbrane, vylepšenia, avšak i brnenia a podobné ďalšie. Tie následne využijete v boji proti známym, no i novo pridaným protivníkom, ukrytým práve v pustých kobkách. Tie by mali zahŕňať údolia, bane, no bezútešné močiare. Na pomoc si budete môcť prizvať trochu kamarátov, avšak pre tých odvážnejších, hľadajúcich skutočnú výzvu sa naskytuje možnosť neohrozeného samostatného útoku.

Ďalej vieme, že k dispozícii bude niekoľko typov hrdinov, pričom prvok stavania absentuje úplne. Primárne teda pôjde o klasické bojovanie bez aspektu, ktorý Minecraft v podstate preslávil. Zároveň by nám rôzne druhy bojovníkov mali naznačiť, že pri kooperácii je výhodou kombinovať napríklad čarodejníka, lukostrelca a typického rytiera s mečom, nakoľko váš útok sa stane ihneď efektívnejším. Zaujímavosťou zostáva, že vybavenie, rozhoduje o type protivníka. V prípade, že do rúk vezmete luk, stáva sa z vás lukostrelec a podobne. Samozrejme, obtiažnosť sa bude upravovať na základe počtu živých hráčov.

Koniec správy dáva jasne najavo, že Minecraft: Dungeons vyjde ešte tento rok, pričom momentálne je plánovaná len PC platforma. Avšak je viac ako pravdepodobné, že konzolové verzie sa dostavia o niečo neskôr. Ostatne veľmi podobne to bolo i s klasickým Minecraftom, ktorý sprvoti vyšiel primárne na osobných počítačoch. Zaujal vás tento akčnejší variant Minecraftu alebo radšej zostanete pri klasickej verzii takmer neobmedzených možností?

Komentuj!