Register

A password will be e-mailed to you.

Starbreeze sa snaží vyhnúť úplnému zatvoreniu a tak sa zbavuje štúdia vo vidine vyhnutia sa reštrukturalizácie. Táto transakcia prebehla medzi štúdiom Rockstar Games a Dhruva Interactive.

Indické štúdio Dhruva Interactive sa podpísalo i pod titulmi Halo, Forza Horizon a Payday 2. Starbreeze sa podarila akvizícia týchto tvorcov za 8,5 milióna USD. Medzitým sa však zastrešujúcej spoločnosti zo Švédska prestalo dariť a tak Dhruvu prepúšťajú Rockstaru, za menšiu čiastku, konkrétne 7,9 milióna USD. Avšak Švédi zatiaľ neprerobia, pretože sa prevedie len ekvivalentná čiastka podielov. Rockstar Games si prídu na 91,8% akcií a prvé a najväčšie vývojárske štúdio z Indie, zamestnávajúce približne 300 ľudí.

Dhruva Interactive vznikla ešte v roku 1997 pod vedením Rajesha Raa. Pracovali aj na projekte Overkill’s The Walking Dead, ktorý dopadol ako menšia katastrofa a nakoniec i zmizol zo Steamu. Indovia sa budú podieľať pod novým vedením na klientských projektoch spoločne s 500 ďalšími kolegami z Bangalore. Nevyzerá to teda, že hneď na úvod dostanú dôležitý projekt, zrejme len ide o výhodný obchod.

Na druhej strane Starbreeze sa topí v problémoch. Značku The Walking Dead im odobral Skybound Entertainment, a na krku majú aj vyšetrovanie v oblasti obchodovania s informáciami. Momentálne sa toto štúdio nachádza vo fáze reštrukturalizácie, čo nie je nikdy  dobrým znakom. Vďaka tomuto obdobiu sa Švédi museli zbaviť niekoľkých štúdií ale najviac zamrzí strata značky System Shock 3.

Komentuj!