Register

A password will be e-mailed to you.

Epic Store momentálne aktívne bojuje o svoju pozíciu medzi zabehnutými distribučnými platformami ako Steam, Origin alebo Uplay. V podstate už od svojho vzniku sa spoločnosť Epic Games zamerala na agresívne získavanie exkluzívnych titulov, pričom sa zdá, že bude v tejto praktike pokračovať aj naďalej. Aké tituly vyjdú exkluzívne na tejto platforme? 

Momentálne môžeme s istotou potvrdiť, že očakávaná novinka od fínskych tvorcov z Remedy Entertainment, teda psychedelická akcia Control vyjde na PC iba prostredníctvom Epic Store. Táto unikátna third person akcia vyjde ešte toto leto, o čom sme vás prednedávnom informovali. V tomto prípade hovoríme o veľkom počine, do ktorého samotné Remedy vkladá veľkú dôveru. Predošlý Quantum Break totiž nedopadol podľa predstáv, nakoľko hráči sa jednoducho neuspokojili len s nadpriemernou strieľačkou, ktorá sa zaoberala pomerne klasickou témou cestovania časom a po dejovej stránke bola pre viacerých sklamaním.

Ďalším projektom, ktorý sa pozrie výhradne na Epic Store bude The Outer Worlds. Áno, jedná sa o nové akčné science fiction RPG z dielne Obsidian Entertainment. Podľa slov samotných tvorcov však hráči nemajú čakať veľkolepý projekt, akými boli napríklad druhé pokračovanie série Knights of the Old Republic alebo Fallout: New Vegas, ktorý si vydobyl renomé žánrovej legendy, nakoľko je mnohými považovaný za najlepší diel post-apokalyptickej série. Je teda jasné, že Epic Games má jednoducho finančné prostriedky, ktorými si zaistí exkluzívnosť svojich hier, čo potvrdzuje i nedávne oznámenie príchodu titulov Quantic Dream na platformu PC.

Najnovšie nadviazalo Epic Games spoluprácu aj s Humble Bundle. Tá teraz umožňuje predávanie kľúčov pre Epic Store na stránke tohto populárneho distribútora digitálnych kópií videohier. To by mohlo naznačovať, že v budúcnosti dôjde k rôznym špeciálnym akciám alebo eventom, ktoré budú nejako ťažiť z tejto spolupráce. Koniec koncov, samotný Epic rozdáva každé dva týždne atraktívny titul zdarma a niečo podobné, i keď nie tak pravidelne, robí aj Humble Bundle. Uvidíme teda ako budú chcieť obe spoločnosti využiť toto výhodné partnerstvo. Na koniec ešte môžeme spomenúť, že Humble Bundle sa pochválil stoštyridsiatimi piatimi miliónmi dolárov, ktoré sa im podarilo vyzbierať na charitu. Dúfajú, že spolupráca s Epic Games im pomôže vyzbierať omnoho viac.

Komentuj!