Register

A password will be e-mailed to you.

Na tohtoročnom The Games Awards 2018 bolo okrem zverejnenia výhercov v konkrétnych kategóriach predstavených aj množstvo trailerov na úplne nové tituly. Krátko pred uskutočnením tejto akcie sa povrávalo, že i štúdio Obsidian Entertainment predstaví svoj vyvíjaní počin. Chýry sa nakoniec zmenili na realitu, pričom sme sa dočkali ukážky na The Outer Worlds. 

Tvorba Obsidian Entertainment je pomerne rozmanitá a to i napriek tomu, že takmer každý ich počin spadá do populárneho žánru RPG. Šikovní tvorcovia v minulosti pracovali na Fallout: New Vegas, ktorý mnohí dodnes považujú za najlepší diel série. Nemali by sme však zabúdať ani na fantasy sériu Pillars of Eternity, ktorej druhý diel sme tento rok recenzovali. Za zmienku určite stojí aj South Park: The Stick of Truth, ktorá však istým spôsobom tlačí elementy spomínaného žánru do úzadia, no stále dokáže potrápiť ťahovými súbojmi.

Pravdepodobne nikoho neprekvapí, že i The Outer Worlds bude RPG titulom, tentokrát zasadeným do retro budúcnosti. Takmer trojminútová ukážka nám prezradila, že v hre bude zastúpené i rozhodovanie a formovanie si vlastného charakteru. Jedna z postáv nepriamo poznamenáva, že existujú iba dva druhy možností a to zlá a ešte horšia. V traileri dokonca prebehne argumentácia dvoch postáv, no a pravdepodobne hlavný charakter sa rozhodne jednu z nich zabiť. Na to mu očividne priateľské NPC prezradí, že nemusel zabiť nikoho, no je to v poriadku, stačí keď bude sám sebou. Je teda jasné, že okolitý svet a ľudia, či rovno celé frakcie vás budú hodnotiť práve na základe vašich rozhodnutí.

Okolitý svet sa zatiaľ javí pomerne živo a jeho fauna a flóra snáď ešte kurióznejšie než tomu bolo v prípade New Vegas. Samotný trailer nepôsobí vôbec pochmúrnym dojmom, čo podtrhuje aj titulná pieseň s názvom Passenger od Iggyho Popa. Fixného dátumu vydania sme sa zatiaľ nedočkali, avšak vieme aspoň to, že The Outer Worlds by mal vyjsť už v roku 2019. Očakávať ho môžu majitelia osobných počítačov a konzol PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!