Register

A password will be e-mailed to you.

Zdá sa, že Epic Games si chce akýmikoľvek prostriedkami vydobyť svoje miesto medzi digitálnymi distribútormi videohier. Získali totiž práva na všetky exkluzívne tituly od štúdia Quantic Dream a teda ich exkluzívnosť bude čoskoro končiť. 

Štúdio Quantic Dreams vydávalo svoje projekty v minulosti na viacerých platformách, pričom ich azda najlegendárnejší počin s názvom Fahrenheit: Indigo Prophecy sa na tejto platforme dočkal vrúcneho prijatia. Rovnako starší a hlavne omnoho akčnejší Omikron: The Nomad Souls vo svojich dobách nezbieral najhoršie známky. Väčšina recenzentov sa zhodla v tom, že sa jednalo o vydarený žánrový mix akcie a adventúry, ktorý navyše na svoju dobu výborne rozpráva unikátny príbeh takým spôsobom, akým si to žiaden herný tvorca vlastne nedovolil.

Neskôr štúdio nadviazalo partnerstvo so Sony a začalo pre ich platformu vydávať exkluzívne tituly. Práve tie sa teraz vďaka Epic Games, ktorý za licencie museli zaplatiť nemalú sumu, pozrú na PC. Konkrétne hovoríme o mrazivom kriminálnom thrilleri Heavy Rain, ktorý ako jediný priamo patrí spoločnosti Quantic Dream a jeho vydaniu na PC tak viac-menej nič nebránilo. Ten však doplní i paranormálne Beyond: Two Souls, v ktorom hlavnú úlohu stvárnila Ellen Page. A nakoniec sa na PC pozrie aj minuloročný Detroit: Become Human, ktorý sa zaoberá androidmi, ich právami a postavením v spoločnosti.

Všetky tri zmienené vyjdú exkluzívne prostredníctvom Epic Store, čo je vlastne celkom logický krok, ktorým si mnohých hráčov určite získajú. Jedná sa totiž o omnoho lepšiu praktiku, keďže takpovediac neokrádajú svoju vlastnú konkurenciu. Tentokrát sa jedná o získavanie hier z úplne inej platformy, pričom tieto počiny by sa bez pričinenia Epic Games na PC jednoducho nedostali. Presný dátum príchodu týchto interaktívnych adventúr je momentálne neznámy. Na ktorý zo zmienených titulov sa tešíte najviac?

Komentuj!