Register

A password will be e-mailed to you.

Remake Resident Evil 2 je pre milovníkov hororového žánru bez najmenších pochýb najočakávanejším titulom roku 2019. Demo spred týždňa hráčov poriadne vydesilo a navnadilo zároveň, pričom aj naše dojmy z tohto trýznivého polhodinového pochodu boli jednoznačne pozitívne. Resident Evil 2 každopádne vychádza už tento týždeň a zahraničné portály tak prišli s prvými recenziami. Podarilo sa Capcomu adekvátne spracovať jednu zo svojich starších legiend?

Prvé recenzie naznačujú, že počin dopadol doslova na výbornú. Mnohé zahraničné portály sa zhodujú v tom, že Capcom si našiel správny smer, akým viesť toto univerzum a skutočne sa vracia ku komornejším koreňom série bez všetkej tej pompéznosti piateho, či vyhroteného šiesteho dielu, ktorý si však rozhodne našiel svojich fanúšikov. Ide vraj o jeden z najlepších survival hororov súčasnosti, ktorý navyše perfektne zvláda skĺbiť podstatné aspekty oboch žánrov a vytvoriť tak dych berúcu atmosféru. Mnohí taktiež oceňujú príbehovú nadstavbu, ktorá spája niektoré udalosti celého hororového sveta. Momentálne sa metascore PC verzie ustálilo na hodnote 89%, PlayStation 4 verzia je na tom o tri percentá lepšie. Pomyselným kráľom je v tomto ohľade Xbox One verzia, ktorá si vyslúžia metascore neuveriteľných 94%.

Xbox Tavern – 100% (Xbox One)

Guardian – 100% (PlayStation 4)

PlayStation Lifestyle – 100% (PlayStation 4)

The Games Machine – 96% (PC)

GameSpot – 90% (Xbox One, PlayStation 4, PC)

PC Gamer – 89% (PC)

IGN – 88% (Xbox One, PlayStation 4, PC)

CGMagazine – 85% (PlayStation 4)

Push Square – 80% (PlayStation 4)

Po týchto úvodných ováciách už snáď nikto nepochybuje, že pôjde o výbornú survival akciu, ktorá nás nenechá chladnými. Pokiaľ sa teda na Resident Evil 2 tešíte, na koniec tohto týždňa si nič neplánujte. V piatok, konkrétne 25. januára, tento unikátny počin vychádza na vyššie spomínaných platformách.

Komentuj!