Register

A password will be e-mailed to you.

Hry z univerza Star Wars momentálne zažívajú súmrak. Ich zlatý vek bol na prelome milénií, pričom príchod ďalšej filmovej trilógie výrazne zvýšil záujem o toto univerzum a teda aj o videhry z tohto sveta. Každý znalec Hviezdnych vojen vie, že sa tento svet stále teší veľkej popularite, čo naznačujú aj komerčné úspechy filmov, avšak hier s touto tematikou vychádza stále menej a menej. Nedávne správy by však toto mohli zmeniť, nakoľko tu je istá šanca, že sa dočkáme remasterovanej verzie legendárnej first person akcie Dark Forces.

Ak by ste sa spýtali, kto momentálne môže za absenciu Star Wars titulov, tak je to herný gigant EA. Ten totiž disponuje oficiálnou licenciou a teda má výhradné práva, či už vyvíjať alebo iba vydávať hry z toho sveta a rozširovať tak jedno z najväčších science fiction univerz. Nejeden hráč by si povedal, že zamestnanci EA, ktorí aktívne vystupujú na poli videohier by chceli minimálne raz za rok vydať menší, prípadne každé dva roky aj väčší Star Wars projekt, no opak je pravdou. Za šesť rokov od získania licencií nám priniesli iba dva nové diely série Battlefront, kde ani jeden nezožal výraznejší úspech a jeden mobilný počin s názvom Galaxy of Heroes, ktorý sa síce teší nemalej popularite, avšak rozhodne to nie je niečo, čo by plne ocenili nadšení fanúšikovia.

Stále síce aktívne udržiavajú multiplayerový Star Wars: The Old Republic, avšak hráči by radi videli aj novšie projekty. Mnohí túžia po novom dieli Knights of the Old Republic, čo by možno nebolo až tak nereálne, keďže Bioware často spolupracuje so súčasným vlastníkom práv. EA pritom už zrušilo minimálne dva Star Wars projekty, o ktorých sme už dlhšie vedeli, no svetielkom nádeje je očakávaný Star Wars Jedi: Fallen Order. No a ďalším obdobným svetielkom by mohol byť práve remaster Star Wars: Dark Forces z roku 1995.

Záujem o remasterovanie pritom prejavilo štúdio Nightdive, ktoré očividne obľubuje klasické first person akcie zo zlatej deväťdesiatkovej dekády tohto žánru. Vydali totiž už Enhanced Edition pôvodného System Shocku a umožnili pocítiť aj súčasnejším hráčom des úzkych koridorov a neustáleho nebezpečenstva. Navyše pripravujú aj vlastný remake System Shocku, ktorý bude disponovať aktuálnejším vizuálnym spracovaním.

Zakladateľ Stephen Kick totiž vyložene požiadal Disney prostredníctvom svojho Twitter účtu, či by im neumožnili remasterovať túto klasiku. Samozrejme Stephen nezabudol dodať, aby fanúšikovia a priaznivci podporili jeho myšlienku, pričom sa aj na jeho prekvapenie dočkal mimoriadne pozitívnej odozvy. Nadšenie fanúšikov bolo naozaj veľké a je tu istá šanca, že by Disney tento remaster povolilo. Stephen sa v niekoľkých ďalších príspevkoch venoval prípadnému remasteru a jeho nadšenie je skutočne enormné. V prípade ďalších informácii vás určite budeme informovať, no a momentálne môžeme len dúfať, že Nightdive Studios bude umožnené pracovať na tomto projekte.

Komentuj!