Register

A password will be e-mailed to you.

Sériu Mortal Kombat netreba nikomu predstavovať, predsa len ide o jednu z najikonickejších bojoviek, ktorá je tu s nami už 26 rokov. Keďže ale séria potrebovala do žíl vliať novú krv, v roku 2011 sme sa dočkali vydareného rebootu. Na ten o štyri roky nadviazal Mortal Kombat X, pričom budúci rok, a teda o ďalšie štyri roky, dorazí jeho nástupca nazvaný Mortal Kombat 11. 

Oznámenie hry na The Game Awards 2018 bolo očakávané, i keď otec značky Ed Boon najskôr priaznivcov tejto krvavej bojovky trochu zmiatol, nakoľko prišiel na pódium oznámiť nominácie v kategórii športová/pretekárska hra, avšak ani len nenaznačil, že by sa malo niečo diať okolo jeho “dieťaťa”. Fanúšikovia sa však predsa len dočkali, keďže trailer na Mortal Kombat 11 nakoniec v rámci tejto akcie uvideli. A ako si dokážete domyslieť, ukážka je poriadne krvavá a rozhodne sa neštíti explicitného násilia. Bez toho by to však ani nebol Mortal Kombat, všakže? Len hudbu mohli autori zvoliť lepšie, daná skladba sa (až na text) k dianiu na obrazovke veľmi nehodí.

Ako môžete vidieť, vo svete Mortal Kombatu nastali menšie zmeny, nakoľko Raiden už nemá svoju charakteristickú modrú farbu očí a bleskov. Tento raz ho bude charakterizovať červená farba, ktorá značí, že niekdajší ochranca Earthrealmu už nebude taký dobrák. To by, samozrejme, vzhľadom na záver príbehového režimu v Mortal Kombat X dávalo zmysel.

Na druhej strane, nakoľko ide iba o CGI trailer, môže ísť o kozmetickú zmenu spojenú s novinkou Custom Character Variations, ktorá umožní prispôsobovať vzhľad postáv vašim preferenciám. Niečo podobné možno nájsť i v bojovke Injustice 2, ktorú taktiež vytvorilo štúdio NetherRealm Studios. Počítať možno s návratom takzvaných Klassic Fighters, no ako už býva zvykom, objavia sa i nové postavy. Zmena nastala i v prípade enginu, ktorý hru poháňa. Predošlý Mortal Kombat X ešte poháňal Unreal Engine 3, avšak novinka bude bežať už na Unreal Engine 4, ktorý by mal na herných obrazovkách rozpútal krajšie a detailnejšie krvavé orgie.

O Mortal Kombat sa viac dozvieme 17. januára, kedy sa uskutoční komunitná akcia, na ktorej dôjde k plnohodnotnému odhaleniu hry. Čo však vieme už teraz je dátum vydania, ktorý bol stanovený na 23. apríla 2019. Hra dorazí na všetky aktuálne platformy, a teda PC, PlayStation 4, Xbox One a i Nintendo Switch. Ak sa rozhodnete pre predobjednávku, získate ako bonus postavu cisára Shao Kahna a prístup do uzatvoreného beta testu.

Zdroj: The Game Awards 2018, Polygon

Komentuj!