Register

A password will be e-mailed to you.

Tretie pokračovanie rebootovanej série s Larou Croft v hlavnej úlohe pod názvom Shadow of the Tomb Raider sa konečne dočkalo svojho vydania. No hoci sa mu v recenziách nedarí zle, čísla predajov si žijú svojim životom. To však nemusí ihneď znamenať, že predošlé časti na tom boli výrazne lepšie, na samotné predaje má totiž vplyv mnoho faktorov.

Najdôležitejšie pri predajoch sú predané kusy za prvý deň, prvý týždeň a prvý mesiac. Potom relevancia v predajoch už stráca na sile a po roku už predaný počet kópií takmer nikoho nezaujíma. Prvý týždeň pri Shadow of the Tomb Rider indikuje pokles v predajoch a to až o 70% oproti prvej časti rebootu z roku 2013. V Spojenom Kráľovstve respektíve na Britských ostrovoch je Lara Croft považovaná za modlu, veď tu aj vznikla. V UK Chart však debutovala až na druhom mieste, kde ju neprekvapivo predbehol Spider-Man.

Toto všetko však vôbec nemusí znamenať, že tretie pokračovanie rebootu sa predáva až tak zle. Problémom je, že tieto rebríčky sledujú len predaj fyzických kópií. Samozrejme pokrokom doby sa DVD nosiče tešia čoraz menšej obľube a digitálne kópie zrejme predajnosti ťahajú nahor omnoho lepšie, tie sa však veľmi ťažko sledujú. Kompletný rebríček nájdete na tomto odkaze.

Komentuj!