Register

A password will be e-mailed to you.

Už nejakú dobu vieme, že sa pôvodná Lara Croft trilógia pozrie na naše nové herné zariadenia. Tomb Raider projekty už zajtra vyjdú v špeciálnom grafickom stvárnení, ktoré ponúkne klasické tituly v modernejšom vizuálnom háve. Portál IGN nám práve v týchto dňoch priniesol porovnanie vo forme videa.

Aby sme veci uviedli na pravú mieru, dostupná osem minút trvajúca ukážka sa nesnaží porovnať pôvodnú hru z októbra 1996 s aktuálnou prerábkou. V rámci remasteru totiž máte k dispozícii režim moderný a klasický. To znamená, že v druhom zmienenom sa vám titul ako taký transformuje do audiovizuálnej podoby evokujúcej prvotný originál. A práve tieto dva módy nám video približuje.

Je nutné dodať, že oba pôsobia veľmi dobre. Ten starší docenia najmä nostalgiou opradení hráči, ktorí si chcú pripomenúť nestarnúcu legendu akčných adventúr z dôb, kedy sa 3D spracovanie ešte len stávalo jasným trendom tohto zábavného priemyslu. Moderný je zasa pre mladších nadšencov bažiacich po kvalitnej porcii akcie, skákania a logických hádaniek úzko spätých s prostredím.

Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft k nám dorazí už zajtra, čiže na Valentína (14. február). Na kolekciu zásadných titulov sa môžu pripraviť majitelia konzol PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, Nintenda Switch i osobných počítačov. Pustíte sa do tejto retro záležitosti, prípadne čakáte na (žánrovo identického) Indianu Jonesa? Pokojne sa podeľte o svoje názory prostredníctvom dostupných komentárov.

Komentuj!