Register

A password will be e-mailed to you.

Na očakávaný titul Blacksad: Under the Skin si ešte určite pamätáte. Minulý mesiac sme vás totiž informovali o tom, že detektívna adventúra, odohrávajúca sa vo svete antropomorfných zvierat s veľmi hutnou atmosférou päťdesiatych rokov,  bude odložená na rok 2019. To však autorom nezabránilo do sveta vypustiť teaser trailer, ktorý mierne naznačuje, ako sa bude celý titul hrať. 

Keďže hlavným vývojárom celého projektu je štúdio Pendulo Studios, ktorému však pri designovaní pomáha spoločnosť Ys Interactive, tak je asi každému znalcovi tvorby prvých zmienených autorov jasné, že pôjde o čistokrvnú adventúru. Na úvod však môže mnohých prekvapiť vekové odporúčanie, ktoré je stanovené na osemnásť rokov, čiže sa pre autorov naskytuje veľká príležitosť riešiť aj kontroverznejšie témy, či pri niektorých pasážach poriadne pritlačiť na pílu. Inými slovami, už teraz nemusíte pochybovať, že pôjde o poriadne drsnú detektívku. Pokiaľ si spomínate, tak John Blacksad má v tomto počine riešiť záhadu obeseného majiteľa boxerského klubu, čo samotný trailer i sčasti naznačuje.

Hrateľnosť by mala pozostávať najmä z klikania na predmety, čiže tvorcovia z Pendulo Studios nemajú záujem, po vzore Telltale Games, vytvárať interaktívne filmy. Je síce možné, že na výber budú nejaké dialógové možnosti, no omnoho dôležitejšie určite bude hľadať skryté stopy, vypočúvať svedkov, zapisovať si podstatné, no a pokiaľ by sa vám do cesty postavil nejaký neprajník, na rad musí prísť aj jeho následné spacifikovanie. Zatiaľ je však otázne, či budú akčnejšie ladené pasáže hrateľné prostredníctvom quick time eventu alebo pôjde iba o cutscénu. Hoci trailer nevyzerá najhoršie, minimálne v jednej časti pôsobí pohyb Johna veľmi kŕčovito, čo značí, že celý projekt ešte nie je úplne dokončený a posunutie vydania na budúci rok bolo oprávnené.

Komentuj!