Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ ste fanúšikmi temných noir príbehov a nevadí vám ani istá dávka extravagancie, tak by vás mohla zaujať najnovšia hra od Pendulo Studios, vytváraná za asistencie Ys Interactive. Španielski vývojári totiž pracujú na novom počine, ktorý bude vychádzať zo známej španielskej komiksovej sérii menom Blacksad. 

Komiksová séria známa ako Blacksad sa momentálne skladá z piatich na seba nadväzujúcich príbehov. Všetky postavy sú antropomorfné zvieratá, pričom hlavným charakterom je čierna mačka v úlohe súkromného detektíva, John Blacksad. Cynický a tvrdý John sa prediera svetom plným kriminálnikov a zločinu, pričom ako každý správny detektív rieši rôzne temné niekde ohavné a brutálne, inokedy viac sociálne prípady. Celý príbeh je zasadený do New Yorku päťdesiatych rokov a tomu odpovedá aj ošúchanejší výzor celého komiksu, podtrhávajúci temnejšie ladenú noir atmosféru.

Vývojári, ktorí pracujú na hre z tohto sveta, už majú na svojom konte viacero zaujímavých hier, vrátané trilógie Runaway (Runaway: A Road Adventure, Runaway 2: The Dream of the Turtle, Runaway: A Twist of Fate) či série Yesterday (Yesterday a Yesterday Origins) a nie je žiadnym prekvapením, že aj tentokrát pôjde o adventúru. Príbeh by mal pojednávať o obesenom majiteľovi boxerského klubu menom Joe Dunn a jeho zmiznutom chránencovi Robertovi Yaleovi. Úlohou Johna bude samozrejme rozlúštiť záhadu obesenca a zároveň nájsť strateného chránenca.

Autori nám už ponúkli niekoľko in-game obrázkov, ktoré sa zatiaľ javia pomerne slušne. Hra mala pôvodne vyjsť ešte niekedy behom štvrtého kvartálu tohto roku, avšak jej vydanie bolo posunuté na rok 2019. Na tento náročný detektívny prípad sa každopádne môžu tešiť majitelia osobných počítačov, a konzol PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Komentuj!