Register

A password will be e-mailed to you.

Krátko pred E3 2018 unikli informácie, ktoré naznačovali, že sa najznámejší videoherný zabijak dočká ďalšieho, v poradí už siedmeho, titulu. To sa nakoniec aj potvrdilo a fanúšikovia sa dočkali teaser traileru i atraktívneho gameplay videa. Vývojári z IO Interactive neprestávajú poskytovať rôzne informácie ohľadom očakávaného pokračovania, pričom nedávno prezradili, že Hitman 2 bude obsahovať všetky levely z predošlého dielu.

Predošlý Hitman predstavoval návrat ku koreňom série a zároveň aj na videohernú scénu. Piaty diel s podtitulom Absolution z roku 2012 síce nepatril k tým najhorším, avšak od pôvodných hier mal svojím spracovaním na míle ďaleko. Levely boli až príliš členené na drobnejšie celky, hráčom bol miestami až príliš ponúkaný akčný prístup a hoci sa jednalo o najfilmovejší príbeh z celej série, Absolution jednoducho nebolo pokračovanie, na ktoré mnohí čakali neuveriteľných šesť rokov. Predošlý Hitman bol teda pre skalných fanúšikov menším zázrakom, nakoľko sa vrátil k otvorenejším mapám, mnohým spôsobom ako zabiť svoje ciele, i rozmanitým lokáciám. Najmä preto si vyslúžil veľmi dobré hodnotenia vo svete i našej recenzii klasickej, no aj definitivnej edície.

IO Interactive si tým pádom môže získať ešte väčšiu priazeň mnohých hráčov, keďže sa rozhodli všetky epizódy predošlého Hitmana zaradiť aj do tohto pokračovania. Samozrejme, nejedná sa len o obyčajné vloženie už vydaného obsahu na natiahnutie hernej doby, pretože každá oblasť prejde menším prepracovaním. Pribudnú nové herné mechanizmy, ktoré prinesie pokračovanie, zmení sa systém postupu a ohodnocovania, no a tiež môžete očakávať skrášlenie prostredia, či zväčšenie davov a vegetácie. Cieľom IO Interactive je vytvoriť vlastné univerzum vrážd a tiež prezradili, že podobným štýlom budú vychádzať aj plánované pokračovania, takže každý nový titul by mal byť megalomanskejší, než ten predošlý.

Kompletný predošlý diel vyjde v rámci Hitman Legacy balíčku. Ten dostanú majitelia predchodcu úplne zdarma, avšak pre ostatných hráčov už bude platený, no zatiaľ nemá stanovenú cenovku. Pokiaľ sa na holohlavého zabijaka tešíte, tak Hitman 2 vyjde už 13. novembra 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Medzitým vás na najnovšiu vražednú seansu môže nalákať trailer nazvaný World of Assassination, ktorý kombinuje levely posledných dvoch dielov a vytvára tak atraktívnu ukážku.

Komentuj!