Register

A password will be e-mailed to you.

Množstvo fanúšikov dinosaurieho univerza Jurský Park už s nadšením očakáva tohtoročný Jurassic World Evolution, v ktorom si bude môcť vystavať hneď niekoľko vlastných parkov. Minulý mesiac sme sa dočkali masívnej gameplay ukážky sprevádzanej komentárom vývojárov, avšak zdá sa, že ani zďaleka neprezrádza všetko o hrateľnosti. Tú nám opäť trošku poodhaľuje ďalšie video od samotných autorov, v ktorom predstavujú nové funkcie hry a taktiež potvrdzujú jedno očakávané DLC.

V novom videu sme sa dozvedeli, že sa po parku budeme môcť slobodne premávať prostredníctvom rôznych vozidiel. Na výber budú rôznorodé autá i džípy, no dokonca aj helikoptéry. Park sa teda budeme môcť prezrieť pekne zblízka na nejakej okružnej jazde. Niekedy sa dokonca stane to, že niektoré dinosaury začnú útočiť na iné zvery. V takomto prípade vám nezostáva nič iné, iba zobrať do ruky uspávaciu pušku a vyraziť priamo do terénu. Tieto pasáže budú, samozrejme, hrateľné a vašou úlohou bude teda uspať tieto nebezpečné zvery.

Podľa slov autorov budú časté zlé poveternostné podmienky, ako napríklad tornáda či silné búrky, a vďaka tomu sa tieto prerastené plazy dostanú zo svojich klietok. Taktiež, pokiaľ sa niektorému zo zamestnancov nebude páčiť jeho pozícia, alebo štýl akým vediete park, tak môže sabotovať nejaké prístroje a opäť sa dostávame k tomu, že sa plazy dostanú na slobodu. Je teda možné, že o hasenie nebezpečných situácií sa budete starať často. Hrateľnosť však bude primárne zameraná na výstavbu parku, čiže na to, aby sa predišlo týmto život ohrozujúcim scenárom. Spočiatku sa budete pritom starať len o jeden zábavný komplex, nachádzajúci sa na jednom ostrove, avšak neskôr sa pridá ďalších 5 ostrovov.

Vo videu sa ešte dozvedáme, že sa dočkáme aj tematického rozšírenia na motívy snímku Jurassic World: The Fallen Kingdom, kde hlavnú úlohu, tak ako aj v predchodcovi, stvárni Chris Pratt. Toto DLC by malo byť pre všetkých hráčov dostupné úplne zdarma, pričom by malo priniesť niekoľko nových dinosaurov, ktorí sa objavia práve v očakávanom snímku, ktorého premiéra je stanovená na 21. júla 2018.

Pokiaľ sa na hru tešíte, tak by ste sa mali začať pripravovať na výlet do prehistorického parku, nakoľko titul vychádza už budúci mesiac. Konkrétne sa ho dočkáme už 12. júna 2018, pričom vychádza na platformách PlayStation 4, Xbox One ale aj na PC, kde si ho už môžete predobejdnať prostredníctvom Steamu.

Komentuj!