Register

A password will be e-mailed to you.

Zdá sa, že štúdio EA, ktoré minulý rok vydalo kontroverzný Star Wars Battlefront II, začína pracovať na novej hre zo známeho vesmírneho univerza. Malo by sa pritom jednať o titul odohrávajúci sa v otvorenom svete s bohatými online funkciami.

Samotné vývojárske štúdio prezradilo, že pracuje na novej Star Wars hre. EA sa totiž nijako netajili tým, že hľadajú šikovných zamestnancov, ktorí by dokázali viesť tím starajúci sa o online funkcie ako napríklad matchmaking, alebo iné live služby. Tieto funkcie by pritom mali byť využité v akčnom Star Wars titule, odohrávajúcom sa v otvorenom svete. Na takejto hre pôvodne pracovalo, dnes už zrušené, štúdio Visceral Games, avšak vtedy sa malo jednať o singleplayerový titul. Pracovný názov tohto titulu znel Project Ragtag, čo by sa dalo preložiť ako projekt zberba. Hra mala byť lineárna s množstvom akcie a krásnym vizuálnym spracovaním. Autori svoj titul často predstavovali ako Uncharted vo vesmírnom svete. Na titule dokonca pracovala scenáristka a režisérka legendárneho Uncharted, Amy Hennig.

EA každopádne potvrdilo, že Ragtag bude od základov prekopaný, avšak je možné, že niektoré jeho funkcie sa dostanú aj do nového počinu. Autori sa dušujú, že chcú vytvoriť masívny svet, ktorý bude hodný preskúmavania a dokáže priniesť zaujímavé dobrodružstvá a pamätihodné momenty. Celkovo sa budú snažiť vytvoriť živý a zaujímavý svet, ktorý bude využívať Frostbite engine naplno. Len tak mimochodom, jedná sa o engine, na ktorom bežali hneď na dva veľmi kontroverzné tituly a to Mass Effect: Andromeda, či už spomínaný Star Wars Battlefront II.

A keď sa už venujeme tematike Hviezdnych vojen, okrem toho bolo oznámené aj to, že sa aj pracuje na úplne novom Star Wars filme. Je dobre známym faktom, že Disney zakúpilo všetky práva na značku Star Wars ešte v roku 2012, pričom za ne Georgeovi Lucasovi zaplatili neuveriteľné štyri miliardy dolárov. Už od počiatku mali s týmto univerzom veľké plány a zdá sa, že pomaly ale isto začínajú rozširovať filmový svet vesmírnej značky. Koncom minulého roka sme sa dočkali druhej epizódy novej trilógie s názvom The Last Jedi, ktorá bola kvalitným pokračovaním The Force Awakens, no a tento mesiac zase do kín vtrhne origin Han Sola, ktorého recenziu vám, samozrejme, prinesieme.

Najnovší filmový spin-off by mal byť každopádne prequelom k Novej Nádeji, čiže nepôjde o origin azda najobľúbenejšieho rytiera Jedi, Obi-Wana Kenobiho. Dej snímku by sa mal teda odohrávať po skončení Revenge of the Sith až do začiatku New Hope. Obi-Wan je v tej dobe v exile, avšak dohliada na mladého Luke Skywalkera, budúcu nádej všetkých Jediov. Medzitým však eskaluje napätie medzi púštnymi ľuďmi a farmármi na Tatooine. Púštni ľudia neustále napádajú farmárov a tí sú donútení proti nim bojovať a dochádza tak k veľkému krviprelievaniu. Scenár pravdepodobne nebude originálny, nakoľko tieto udalosti ako aj Obi-Wanov život na Tatooine popisujú už mnohé komiksy ale aj román Kenobi, ktorý pochádza z kreatívneho pera autora menom John Jackson Miller. Zatiaľ sa o rolu Obi-Wana stále uchádza škótsky herec Ewan McGregor, ktorý ho už stvárnil v epizódach I až III.

Vďaka tomu môžeme polemizovať nad tým, či sa v tomto open world projekte objaví aj samotný Obi-Wan. Či už ako hlavný hrateľný charakter alebo iba ako epizódna postava. Ostatne aj minuloročný Battlefront 2 obsahoval DLC The Last Jedi, ktoré prinieslo samostatnú príbehovú kampaň a taktiež aj nové postavy do multiplayerového režimu. Recenzie si dokonca túto bonusovú príbehovú kampaň viac než pochvaľovali. Je teda celkom možné, že niečoho podobného sa dočkáme aj v tomto tajomstvo zahalenom open world projekte.

Komentuj!