Register

A password will be e-mailed to you.

Prvý diel Age of Wonders vyšiel ešte v roku 1999 ako prvotina vývojárskeho tímu Triumph Studios. Titul vychádzal z tradičných aspektov ťahových fantasy strategií, ako boli série Heroes of Might and Magic či Warlords, takže obsahoval správu kráľovstva a dobývanie miest. Kampane boli rozdelené na jednotlivých odlišných hrdinov a boje prebiehali v rámci klasického šesťuholníkového hracieho poľa. V podobnom štýle boli vytvorené aj ďalšie dve pokračovania pod názvami Age of Wonders II: The Wizard’s Throne (2002) a Age of Wonders III (2014).

Avšak pred pár dňami šéf štúdia Lennart Sas na PDXCON 2018 v Stockholme prezradil, že už vyvíjajú ďalší diel, pod názvom Age of Wonders: Planetfall. Tento nový titul je už vo vývoji približne tri roky a je postavený na novej generácii engine Creator, ktorý je ich vlastným výtvorom. Štvrtá hra zo série Age of Wonders sa však má od svojich predchodcov značne líšiť. Age of Wonders: Planetfall je totiž sci-fi titul, v ktorom údajne budeme skúmať bohatý svet, odhalíme históriu porazenej galaktické ríše a pritom sa stretneme s množstvom rôznorodých frakcií a nepriateľov. Zároveň budeme objavovať skryté technológie, ktoré budú poskytovať výhodu nad nepriateľom.

Aj keď došlo ku skutočne radikálnemu posunu od žánru fantasy, pôvodný herný štýl vraj zostane takmer úplne zachovaný. Riaditeľ Triumph Studios Lennart Sas sa k tomu priamo vyjadril v tom zmysle, že pôvodní fanúšikovia série Age of Wonders sa budú cítiť ako doma. Age of Wonders: Planetfall by sme mali podľa jeho slov očakávať niekedy v priebehu budúceho roka vo verziách pre PC a aktuálne konzoly.

Komentuj!