Register

A password will be e-mailed to you.

Red Dead Redemption predstavovať netreba. Legendárny titul od Rockstar Games pozná každý správny hráč, bez ohľadu na to, či mal tú možnosť tento western okúsiť, alebo nie. Je však nutno poznamenať, že tomuto titulu predchádzal menej známy Red Dead Revolver.

Ten vyšiel ešte v roku 2004, a teda šesť rokov pred Red Dead Redemption. Hra sa odohráva v osemdesiatych rokoch devätnásteho storočia, pričom hlavným hrdinom je Red Harlow, lovec odmien. Hra, rovnako ako jej nepriame pokračovanie nikdy nezavítala na PC, takže išlo o konzolovú exkluzivitu. Vychutnať ste si ju mohli na PlayStation 2, prípadne na pôvodnom Xboxe. My sa spoločne pozrieme na PS2 verziu, ktorú sme spojazdnili za pomoci emulátoru. Hoci sa občas vyskytujú menšie problémy (najmä v cutscénach dochádza k výpadkom obrazu), no inak hra beží dobre. Vďaka tomu si spoločne môžeme pripomenúť, ako vyzeral začiatok série, ktorá sa koncom tohto roku rozrastie o ďalšie pokračovanie.

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky